Tatil Hem doğu hem batı: Rusya

Hem doğu hem batı: Rusya

08.06.2018 - 15:25 | Son Güncellenme:

Rusya, yüzölçümü bakımından dünyanın en büyük ülkesi. Bir ucunda gece yaşanırken diğer ucunda gündüz olan ülke yer üstü ve yer altı kaynakları bakımından da oldukça zengin bir konumda. Bu büyük ülke, haftaya başlayacak olan 2018 dünya kupası ile yeniden gündemde. İşte Rusya hakkında bilinmesi gerekenler...

Hem doğu hem batı: Rusya

Rusya, sahip olduğu yüzölçümü ile bugün dünyanın en büyük ülkesi konumunda. 17.100.000 kilometrekarelik bir büyüklüğe sahip olan Rusya'nın 16 ülkeyle kara sınırı bulunuyor. 2018 Dünya Kupası'na ev sahipliği yapacak olan ülkenin önde gelen on kenti binlerce futbolseveri ağırlayacak. Peki bu devasa ülke hakkında neler bilmeliyiz. İşte Rusya hakkında bilinmesi gerekenler...

Haberin Devamı

Hem doğu hem batı: Rusya

Rusya nerede nasıl? Nasıl gidilir? Rusya için vize gerekiyor mu?
Rusya kuzey yarımküre'nin önemli bir bölümünü kaplayan ve Japonya'dan Finlandiya'ya uzanan bir coğrafyayı kaplayan dünyanın en büyük ülkesidir. 17.100.000 kilometrekarelik ülkenin kuzeyi tamamen Kuzey Kutbu ile çevrilidir. Kafkasya bölgesi ülkenin en güney noktasıdır. 144 milyonluk bir nüfusa sahip olan ülkeyle Türkiye'nin mazisi çok eskilere dayanan ilişkileri bulunuyor.

Hem doğu hem batı: Rusya

İstanbul'dan Rusya'nın başta Moskova, St. Petersburg, Soçi, Kazan olmak üzere pek çok kentine doğrudan seferler gerçekleştirilmekte. Rusya'ya gidecek olan Türk vatandaşlarının ülkeye giriş yapmadan önce vize olmaları gerekmektedir. Ancak son dönemde gelen açıklamalar yakında vize konusunda adımlar atılacağı yönünde.

Haberin Devamı

Hem doğu hem batı: Rusya

Rusya hakkında bilinmesi gerekenler...
Ruslar kuzey Slav kabilelerindendir. 10. yüzyıldan itibaren ülke olarak varlığını sürdüren Rusya, Moğol akınlarının ardından hızla genişlemeye başladı. Çar Petro'nun St. Petersburg'u sıfırdan kurup başkent yapmasıyla denizlere de açılmaya başlayan ülke, sonrasında da genişlemesine hızla devam etti. Güney ve doğuya doğru genişleme gösteren Rusya ile Osmanlı birçok kez savaşmıştır.

Birinci Dünya Savaşı sırasında yaşanan Bolşevik Devrimi ile Çarlık rejimi yıkılmış bu olay savaşın genelini etkilemiştir. Ülke bu tarihten itibaren Sovyetler Birliği olarak genişlemesine devam etti. İkinci Dünya Savaşı'nın ardından Soğuk Savaş'ın bir tarafı olan bu süper güç, 1991 yılında yıkıldı. Birçok ülkenin bağımsızlığını ilan etmesinin ardından Rusya da federasyon oldu.

Hem doğu hem batı: Rusya

Rusya pek çok özerk devlet ve bölgeden oluşan bir ülkedir. Nüfusun önemli bir bölümünü Rus ve Ortodokslar oluştururken Türkçe konuşan farklı topluluklar da ülkedeki önemli bir yere sahiptir. İslam, ülkedeki ikinci büyük din konumundadır.

Hem doğu hem batı: Rusya

Rusya'da iklim nasıl?
Rusya Sibirya gibi dünyanın en soğuk iklimine sahip bölgelerden birine ev sahipliği yapmaktadır. Sibirya'da bulunan Oymyakon kenti -88 derecelik sıcaklıkla bugüne kadar ölçülmüş en soğuk havaya sahip yer olarak bir rekora imza attı. Ülkenin özellikle iç kesimlerindeki steplerde karasal iklimin etkisiyle soğuk hava yılın büyük bir bölümünde etkisini gösterir. Karadeniz kıyıları ülkenin yaz aylarında denize en rahat girilebilecek yeridir. Turnuva dönemi Rusya'da yaz mevsimine denk gelmesi bu açıdan bir avantaj oluşturuyor. 2022'deki turnuvanın ise Katar'da gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

Hem doğu hem batı: Rusya

Rusya 2018 Dünya Kupası
Rusya, dört yılda bir düzenlenen Dünya Kupası'na ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 14 Haziran - 15 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan turnuvada 8 grupta, 32 takım şampiyonanın en iyisi olmak için mücadele edecek. On farklı kentteki onbir statta oynanacak maçlar için dünyanın farklı ülkelerinden binlerce turist Rusya'ya gelecek.

Hem doğu hem batı: Rusya

Rusya'da görülmesi gereken yerler...
Başkent Moskova ve tarihi başkent St. Petersburg, ülkede mutlaka görülmesi gereken yerlerdir. Moskova'dan başlayıp en doğuda, Pasifik Okyanusu'ndak Vladivotok'a ulaşan Transsibirya demiryolu, pek çok gezginin hayallerini süsleyen bir rotadır. 20. yüzyılın başında inşa edilen ve o zamandan beri ülkeyi doğu-batı yönünde birbiriyle buluşturan hat, bugüne kadar yüzbinlerce yolcuyu taşıdı.Volgograd ve Karadeniz kıyısındaki Soçi ülkenin görülmesi gereken diğer kentleridir.

Haberin Devamı

Hazırlyan: İhsan Dindar