Tatil Herkül Tapınağı'ndaki dev elin gizemi

Herkül Tapınağı'ndaki dev elin gizemi

03.10.2017 - 08:36 | Son Güncellenme:

Ürdün'ün başkenti Amman'daki bu heykel bir çağdaş sanat eseri değil. Yüzlerce yıl önce inşa edilmiş olan Herkül Tapınağını'nın bir parçası olan bu dev el heykeli, kentin en dikkat çekici noktalarından biri.

Herkül Tapınağındaki dev elin gizemi

Ürdün'ün başkenti Amman oldukça ilginç bir heykele ev sahipliği yapıyor. Dünyanın en büyük eli bu kentte bulunuyor. Amman'a hakim tepelerden birinde bulunan bu dev el heykeli, Herkül Tapınağı'nın bir parçası.

Haberin Devamı

2000 yıl önce inşa edilen Herkül Tapınağı, Romalılar bölgeyi ele geçirdiklerinde Roma'daki en büyük yapıdan daha büyüktü. Son dönemlerde yapılan kazılar sonucu üç parmaktan oluşan bu heykel bulunduğunda haber heyecanla karşılanmıştı. Bir Herkül tasviri olan bu dev el heykeli aslında devasa bir sanat eserinin geride kalan kısmı olabilir. Eldeki bulgular bu dev elin muhtemelen bir deprem sırasında yıkılan devasa bir Herkül heykelinden geriye kalan kısmı olabileceğini işaret ediyor.

Amman'ın merkezinde yer alan heykel ve Herkül Tapınağı hakkında araştırmalar devam ederken bir yandan da turistler hızla artan bir sayıda bölgeyi ziyaret ediyor.