Tatil İstanbul Havalimanı - Ulaşım, Yol Tarifi, Metro Durakları Ve Otopark Ücretleri

İstanbul Havalimanı - Ulaşım, Yol Tarifi, Metro Durakları Ve Otopark Ücretleri

07.04.2023 - 11:25 | Son Güncellenme:

İstanbul havalimanı ulaşım olanakları herkes tarafından merak edilmektedir. Kendi aracıyla nasıl gidilir? Toplu taşıma araçlarından hangileri uygundur? Otopark sorunu var mıdır? Uçuş programı yapanlar bu soruların cevabını bulmaya çalışmaktadır. İstanbul havalimanı bünyesinde 40.000 Araç kapasiteli otopark bulunmaktadır. İstanbul Havalimanı – ulaşım, yol tarifi, metro durakları ve otopark ücretleri hakkında merak edilen tüm detaylar.

İstanbul Havalimanı - Ulaşım, Yol Tarifi, Metro Durakları Ve Otopark Ücretleri

İstanbul havalimanı ulaşım olanakları arasında birden fazla seçenek bulunmaktadır. Kendi bünyesinde açık ve kapalı otopark bulunmaktadır. Kırk bin araç kapasiteli otoparklarında 4 gün, 7 gün, 15 ve 30 gün süreyle aracınızı bırakabilir. İşiniz bittiğinde alabilirsiniz. Otopark ücretleri otomatik ödeme noktalarında yapılabilmektedir. Fakat giriş yapıldıktan sonra 1 saat içinde ödeme yapılması gerekmektedir.

Haberin Devamı

 İstanbul Havalimanı Ulaşım

 İstanbul havalimanı ulaşım olanakları arasında otobüs, M11 sayılı Metro Gayrettepe – İstanbul havalimanı arasında çalışmaktadır. 7 Durak olarak hizmet veren Metronun açılış tarihi 2023 yılının 22 Ocak günüdür. Güvenli ve hızlı bir ulaşım hizmeti olan Metro ve diğer raylı sistemler Mecidiyeköy ve Mahmutbey hattıyla Entegre edilmektedir.

 İstanbul kart geçerli tüm hatlarda yolculuk sürecine göre ücret iadesi alınması da unutulmamalıdır. Evrensel bir yaşam kenti olan İstanbul dünyanın her yeriyle yolcu alış verişinde bulunmaktadır. İstanbul havalimanı da en önemli transfer noktası olarak 7/24 hizmet vermektedir. İstanbul havalimanı otopark hizmetleri yanında araç bakımı ve vale hizmeti de verilmektedir.

Haberin Devamı

 İstanbul Havalimanında Ulusal ve Uluslararası standartları aşan yüksek kalite hizmet verilmektedir. İstanbul havalimanında yolculara verilen hizmetler, lastik değişimi, araç yıkama, akaryakıt dolumu, yetkili servis ve lastik bankası hizmetlerinden de yararlanılabilmektedir.

 Merkez hizmeti olarak verilenler arasında;

Araç rotam uygulaması güvencesiyle aracınıza ulaşım,

7/24 kamera ile izleyebilme olanağı,

NFC ve otomatik ödeme olanakları,

Vale ve özel hizmet ayrıcalıkları,

CCTV 7/24 güvenlik personeli hizmeti,

Arabam nerde uygulaması sayesinde kolaylıkla araç bulma ve

Araç yönlendirme güvencesiyle kolay park etme olanakları bulunmaktadır. 

 İstanbul Havalimanı Yol Tarifi

İstanbul havalimanına ulaşım olanakları birden fazla tercihle ve kolaylıkla sağlanabilmektedir. İstanbul havalimanı ve Kağıthane arasında hizmet veren Metro 34 kilometre hat uzunluğu ve 7 istasyonla hizmet vermektedir. Çalışma Detayları:

 Hizmete Başlama Tarihi; 22.01.2023

 Hat mesafesi; 34 km

 Sefer süresi- Sıklığı; 27 dakika süren yolculuk 24 dakika arayla çalışmaya devam etmektedir.

 M 11Metro hattı İstanbul havalimanı- Kağıthane : 06: 00 ile 00:00

 Kağıthane- İstanbul havalimanı: 06: 00- 00: 40 saatleri arasında çalışmaktadır.

 İstanbul Havalimanı açık adresi;

 Tayakadın, Terminal Caddesi No: 1 34283 Arnavutköy/İstanbul

Haberin Devamı

 İletişim Telefonu; 444 1 442 numarasıyla 7/24 hizmet vermektedir.

 Metro Durakları

 İstanbul havalimanı Metro durakları sayesinde güvenle ulaşım sağlanabilmektedir. Çağdaş ve güvenli bir ulaşım aracı olan Havalimanı Metro istasyonları;

 Kağıthane

 Üniversite- Hasdal

 Kemerburgaz

 Göktürk

 İhsaniye

 İstanbul Havalimanı

 Kargo Terminali

 Bu hatta diğer raylı sistemler arasında entegrasyon sağlanarak daha güvenli ve hızlı ulaşım sağlanmaktadır. Mecidiyeköy Mahmutbey Metro hattından İstanbul Havalimanına ulaşım sağlanabilmektedir.

 Otopark Ücretleri 

 İstanbul Havalimanı otopark ücret tarifesi özel ayrıcalıklarla sunulmaktadır. Tarife, DHMİ(Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından belirlenmektedir. Engelli ve Şehit yakınlarına özel ayrıcalıklar sunulmaktadır. Ayrıca Kamu özel İşbirliği tarifesiyle de engellilere 15 güne kadar ücretsiz otopark hizmeti verilebilmektedir.

Uygulama koşullarına göre engelli bireyin araç içinde olması gerekmektedir. Bakanlıkça verilmiş kimlik kartı ve engel durum belgesini ibraz etmesi koşulu bulunmaktadır. Ve devamında 15 güne kadar ücretsiz olarak hizmet alabilmektedir.

Haberin Devamı

 Gazi ve 1. Derece Şehit yakınları için de 15 güne kadar ücretsiz otopark hizmeti bulunmaktadır. Engelli, Gazi ve 1. Derece Şehit yakını uçuş bileti, belgeleri bulunmak koşuluyla hizmet alabilmektedir. Ayrıca kısa süreli otopark hizmeti almak isteyenler de abonmanlık ücretlerinden faydalanabilmektedir.