Tatil Kayseri Tren Garı Nerede? Telefon Numarası, Bilet Fiyatları, Sefer Saatleri Ve Yol Tarifi

Kayseri Tren Garı Nerede? Telefon Numarası, Bilet Fiyatları, Sefer Saatleri Ve Yol Tarifi

07.04.2023 - 16:53 | Son Güncellenme:

Trenlerin yolculukları sırasında mola verdikleri ve yolcu alıp indirdikleri yerlere tren garı denilmektedir. Kayseri birçok şehir ile doğrudan hem karayolu ile hem de demir yolu ile bağlantısı olan bir şehrimizdir. İşte, merak edilen tüm detaylar.

Kayseri Tren Garı Nerede Telefon Numarası, Bilet Fiyatları, Sefer Saatleri Ve Yol Tarifi

Kayseri tren garı hem aktarmalı hem de direkt seferleri ile tren yolculuklarını sevenlerin uğrak noktalarından birisi olmaktadır. Kayseri tren garı her yıl milyonlarca yolcunun hem mola için hem de tren ile seyahatlerinde uğramış olduğu bir yerdir. 

Haberin Devamı

Kayseri Tren Garı Nerede?

Kayseri tren garı şehrin merkezi konumunda kolay ulaşılabilir bir alanda yer almaktadır. Tarihi bir yapıya sahip olan gar adını da verdiği İstasyon mahallesinde yer almaktadır. Kayseri ilinin merkez ilçesi olan Kocasinan ilçesinde Kocasinan Bulvarı yan tarafında depo caddesi üzerinde yer alan gar binası TCDD tarafından işletilen hemzemin ana istasyonudur. 

Kayseri tren garı 1927 yılında faaliyete geçen Ankara - Kars demir yolu üzerinde yer almaktadır. Anadolu - Bağdat demiryolları şirketi tarafından inşa edilen gar hizmet binası 1933 yılında ilk olarak faaliyetlerine başlamıştır.

Ardından 2021 yılından yenilenen alt yapısı ile tekrardan hizmet vermeye başlamıştır. İstasyon içerisinde bir ada platform bir de kenar platform olmak üzere iki platform bulunmaktadır. Kayseri tren garından her gün farklı şehirlere direkt ve aktarmalı olarak tren seferleri düzenlenmektedir. 

Haberin Devamı

Kayseri Tren Garı Telefon Numarası

Kayseri şehrimiz gerek tarihi gerek kültürel gerek ise doğal güzellikleri birçok yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapmaktadır. Kayseri şehrine ulaşım seçeneklerinden biriside demir yolunu kullanarak ulaşım sağlanmaktadır.

Kayseri tren garı konumu itibari ile hem şehrin merkezinde yer almak hem de birçok otel ve pansiyona yakın konumda yer almaktadır. Bilet alım işlemleri için yolcular TCDD online bilet satış sistemini kullanabileceği gibi seferler ve gar hakkında bilgi almak için ise 0352 231 13 13 numaralı telefondan bilgi alınabilmektedir. 

Kayseri Tren Garı Bilet Fiyatları

Demiryolu ile yapılan seyahatler karayolu ve havayolu ulaşımlarına göre daha uygun fiyatlı olmaktadır. Kayseri tren garından her gün onlarca farklı tren seferi düzenlenmektedir. Bazı seferlerde ilk kalkış ve son varış istasyonu Kayseri olurken bazı seferlerde ise Kayseri ara durak olarak kullanılmaktadır.

Kayseri tren garına uğrayan tren seferlerinin genel olarak fiyatları tercih edilen ulaşım türüne ve seferin türüne göre değişiklik göstermek ile beraber 100 liradan başlayan fiyatlar ile bilet bulunabilmektedir. 

Haberin Devamı

Kayseri Tren Garı Sefer Saatleri ve Yol Tarifi

Kayseri tren garı Ankara - Kars demir yolu üzerinde yer alan bir istasyondur. Bu nedenle de günün belirli saatlerinde farklı güzergahlara giden trenlere ev sahipliği yapmaktadır. Oldukça popüler olan turistik doğu ekspresinin de güzergahları arasında Kayseri yer almaktadır. Tren seferi saatleri zorunlu sebeplerden değişebilmek ile birlikte genel olarak;

02:16 Turistik Doğu Ekspresi (Kars - Ankara)

02:37 Doğu Ekspresi (Kars - Ankara)

04:30 Güney Kurtalan Ekspresi (Kurtalan - Ankara)

04:30 Van Gölü Ekspresi (Tatvan - Ankara)

07:30 Erciyes Ekspresi (Kayseri - Adana)

19:26 Güney Kurtalan Ekspresi (Ankara - Kurtalan)

22:35 Erciyes Ekspresi (Adana - Kayseri)

23:24 4 Eylül Mavi (Malatya - Ankara)

22:34 Turistik Doğu Ekspresi (Ankara - Kars)

01:14 Doğu Ekspresi (Ankara - Kars)

02:35 4 Eylül Mavi (Ankara - Malatya)

Seferleri düzenlenmektedir. Bu seferlerden Güney Kurtalan Ekspresi, Turistik Doğu Ekspresi, Vangölü Ekspresi seferleri haftanın belirli günlerinde düzenlenmektedir. 

Haberin Devamı

Kayseri tren garı ulaşımın rahat olması ile birlikte şehrin birçok noktasından gara minibüs ve otobüs seferleri düzenlenmektedir. Ayrıca kendi araçları ile gelecek olan yolcular için ise gar içinde otopark bulunmaktadır. Kocasinan Bulvarı üzerinde yer alan istasyon üst geçidini kullanarak da gara ulaşım sağlanabilmektedir.