Tatil Ordu'da görülmesi gereken yerler

Ordu'da görülmesi gereken yerler

09.04.2018 - 10:24 | Son Güncellenme:

Ordu, Karadeniz'in en önemli kıyı şehirlerinden biri olarak ön plana çıkıyor. Doğal güzelliklerinin yanında tarihiyle de dikkat çeken Ordu'da görülmesi gereken yerlerin sayısı epey fazla. İşte Ordu rehberi ve Ordu'da görülmesi gereken yerler...

Orduda görülmesi gereken yerler

Ordu, 2016 itibariyle 750 bine ulaşan nüfusuyla Karadeniz bölgesinin en büyük kentlerinden biridir. 19 ilçeye sahip olan Ordu, yüzölçümü bakımından Türkiye'nin en büyük 57. ilidir. Osmanlı döneminde Trabzon vilayetine bağlıyken 1920'de il statüsü kazanan Ordu, Kuzey Anadolu Dağları'nın eteklerinde yer alır. Peki Ordu nerede? Ordu'da görülmesi gereken yerler nerelerdir? Ordu rehberi ve Ordu'da görülmesi gereken yerler haberde.

Haberin Devamı

Orduda görülmesi gereken yerler

Ordu nerede? Ordu'ya nasıl gidilir?
Ordu, Orta Karadeniz bölümünde yer alan 750 bin nüfusa sahip bir kenttir. Kuzey Anadolu Dağları ile Karadeniz'in kesiştiği yerde bulunan Ordu, doğuda Giresun, batıda Samsun, güneyde de Tokat ve Sivas ile komşudur. Ordu'ya şehirler arası otobüs yolculuklarının yanı sıra İstanbul'dan düzenlenen uçuşlarla da ulaşmak mümkün. Yakın dönemde Ordu ve Giresun illerine hizmet vermek üzere yapılan havaalanı Ordu'nun Gülyalı ilçesinde bulunur.

Havaalanı ile Ordu kent merkezi arasında 18 kilometre bulunuyor. Havaalanından kent merkezine yaklaşık 20 dakikalık bir yolculukla ulaşmak.

Orduda görülmesi gereken yerler

Ordu rehberi ve Ordu'da görülecek yerler...
Ordu, Karadeniz'in doğal güzellikleriyle ünlü bir kentidir. Doğanın her tonunu bünyesinde barındıran Ordu, Dağları, ormanları ve akarsularıyla dikkat çeker. Argın yaylası, Asarkaya Kent Ormanı, Boztepe, Çambaşı, Düzoba yaylası, Gaga gölü, Yason Burnu, Karaoluk Şelalesi, Keyfalan yaylası, Küpkaya Kanyonu ve Perşembe Yaylası, Ordu'da görülmesi gereken yerler arasında bulunur.

Haberin Devamı

Orduda görülmesi gereken yerler

Ordu tarihi hakkında bilinmesi gerekenler...
Ordu, kent merkezi yakınlarda bulunan Bozukkale, bölgedeki en eski yerleşime ev sahipliği yapmakta. Burası geçmişi M.Ö. 4 yüzyıla kadar Kotyora isimli yerleşim yerinin bulunduğu bir bölge olma özelliği taşıyor. "Kut Yöresi" anlamına gelen Kotyora, tarihin eski devirlerinde varlığını sürdürmüş Ordu merkezine 5 kilometre uzaklıktaki bir yerdi.

Bugünkü Ordu kenti merkezinin kuruluşuysa Osmanlı dönemine denk gelmektedir. Osmanlılar döneminde kayıtlarda adı geçmeye başlayan Ordu, Türkler tarafındna 14. yüzyılda Giresun'un fethi öncesi karargah olarak kurulmuş bir yer.

Orduda görülmesi gereken yerler

Yason Burnu nerede? Nasıl gidilir?
Yason Burnu, Ordu'nun en önemli doğal güzelliklerinden biridir. Ordu-Samsun karayolu üzerinde bulunan Yason Burnu, Bolaman-Efirli yolunun 42. kilometresinde yer alır. 2008 itibariyle turizme açılan Yason Burnu, yüz bine yakın yerli ve yabancı turisti ağırladı. Ordu-Giresun havaalanına 42 kilometre uzaklıkta yer alan Yason Burnu, coğrafi şekli itibariyle bir yarımadadır. Günbatımını izlemenenin ayrı bir keyif verdiği bölge, aynı zamanda Karadeniz'de deniz kıyısındaki tek kiliseye de ev sahipliği yapmaktadır.

Haberin Devamı

Orduda görülmesi gereken yerler

Perşembe Aybastı yaylası nerede? Perşembe yaylasına nasıl gidilir?
Perşembe yaylası, Ordu'da mutlaka görülmesi gereken yerlerden biridir. Ordu'ya gelen turistlerin özellikle de doğa tutkunlarının mutlaka ziyaret ettiği Perşembe yaylası, Aybası'da bulunur. Ordu kent merkezinin güneyinde Tokat'ın Niksar ilçesine de yakın bir konumda bulunan Perşembe Aybastı yaylası yeşil örtüsü ve akarsularıyla dikkat çeker.

Orduda görülmesi gereken yerler

Ordu'da ne yenir? Ne içilir?
Sakarca, galdirik, mısır ekmeği, pancar çorbası, hamsili içli tava, pancar sarması, yalıköy köftesi, ceviz helvası, Ordu pidesi gibi lezzetleri tatmadan Ordu'dan dönmeyiniz.

Orduda görülmesi gereken yerler

Ordu'dan bunları yapmadan dönmeyin!
Boztepe'ye çıkıp Ordu manzarasını izlemeden, Çambaşı, Keyfalan, Perşembe, Argın, Yeşilce ve Topçam yaylalarını görmeden, Paşaoğlu Konağı ve Etnografya Müzesi'ni görmeden, Bolaman Konağı ve Bolaman Koyunu görmeden, Yason Burnu'na gitmeden Ordu'dan dönmeyin. Ordu'da görülmesi gereken yerler arasında yer alan bu noktalar, kenti tanımak için de önemli birer rota.