Tatil Salda Gölü nerede? - Salda gölü gezi rehberi

Salda Gölü nerede? - Salda gölü gezi rehberi

24.08.2017 - 12:59 | Son Güncellenme:

Salda Gölü Türkiye'nin Maldivleri olarak bilinen, turistlerin son gözdesi pek revaçta bir turist destinasyonu. Peki Salda Gölü nerede, Salga Gölü'ne nasıl gidilir? Salda Gölü'nde neler yapılır?

Salda Gölü nerede - Salda gölü gezi rehberi

Salda Gölü'nün nerede olduğunu biliyor musunuz? Salda Gölü Türkiye'nin Maldivleri olarak bilinen, turistlerin son gözdesi pek revaçta bir turist destinasyonu. Peki Salda Gölü nerede, Salga Gölü'ne nasıl gidilir? Salda Gölü'nde neler yapılır?

Haberin Devamı

Salda Gölü nerede?

Salda Gölü Burdur ili sınırları içerisinde Yeşilova ilçesine bağlıbir bölgededir. Yeşilova ilçesine 5 km, Burdur'a 56 km, Denizli'ye 96 km ve Antalya'ya 159 km mesafededir. Salda Gölü Burdur, Denizli ve Antalya şehirlerinin tam orasında bulunur. Dolayısıyla her 3 ilden de ulaşım mümkündür.

Salda Gölü'ne nasıl gidilir? - Salda Gölü'ne ulaşım

Salda Gölü şehirlerarası anayolların üzerinde bulunmadığından şehirlerarası yolcu taşıyan otobüs işletmelerinin duraklama noktalarından değildir. Salda gölüne gitmek için özel araçları tercih etmek mantıklı olacaktır. Burdur-Hacılar- Yeşilova istikametini takip ederek aracınızla Salda Gölü'ne ulaşabilirsiniz. Otobüs ile Salda Gölü'ne gitmek için ise Burdur Otogarı'ndan Yeşilova minibüslerine binebilisiniz.

Haberin Devamı

Antalya'dan Salda Gölü'ne gitmek için Çavdır - Karamanlı yolu veya Antalya- Acıpayam- Güney yolu tercih edilmelidir.

Denizli yönünden Salda Gölü'ne gitmek için ise Denizli- Serinhisar-Güney istikametinde ilerlenmelidir.

Salda Gölü korunan bir alan olması sebebiyle araç trafiğine kapalı. Dolayısıyla kumsala araç ile inmeniz mümkün değil.

Salda Gölü nerede - Salda gölü gezi rehberi

Salda Gölü'nün derinliği, yüz ölçümü ve özellikleri

Salda Gölü sahiden de Maldivleri andıran bir görüntüye sahip. Beyaz kumu, suyunun temizliği ve turkuvaz sularıyla muhteşem bir manzaraya ev sahipliği yapıyor. Denizden yüksekliği 1193 metre olan Salda Gölü'nü çevreleyen karaçam ormanları ise tertemiz orman havası almak isteyenleri bekliyor. Ormanlarla çevrili bir gölde yüzmek için Salda Gölü biçilmiş kaftan.

Salda Gölü'nün yüzölçümü 44 kilometrekare. Derinliği 184 metreyi buluyor ve dünyanın en temiz 5. gölü. Jeolojik çökmeyle binlerce yıl önce meydana gelmiş olan Salda Gölü'nün jeolojik yapısı ise Mars'a benziyor. Zira yuvarlak yapıya sahip gölde sular çekilince ortaya 7 beyaz ada çıkıyor. Dünya üzerinde Mars'a benzeyen 2 noktadan biri olarak gösteriler Salda Gölü'nda bu kayaç oluşumları ve kumullar da görülmeye değer. Salda Gölü 1989 yılından beri birinci derece sit alanı olarak korunuyor.

Haberin Devamı

Gölün çevresindeki ormanlarda özellikle kışın bol sayıda keklik, tavşan, tilki ve yaban domuzu görülebilirken gölde ise sazan balıkları, pasbaş, patka ve dik kuyruklu ördekler yaşamlarını sürdürüyor.

Salda Gölü nerede - Salda gölü gezi rehberi

Salda Gölü suyu sivilcelere iyi geliyor!

Salda Gölü'nün suyu magnezyum, soda ve kil açısından oldukça zengin. Bu sebeple suyunun bazı cilt hastalıklarının tedavisinde etkili olduğu söyleniyor. Özellikle sivilcelere iyi geldiği söylenen göl hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgi odağında.

Salda Gölü'nde konaklama

Salda Gölü'nün çevresinde konaklama imkanları bulunmakta. İsterseniz Yeşilova'da konaklayabilir, isterseniz Antalya'da tatilinizi yaparken bu gölü görmek için uğrayabilirsiniz.

Gizem Aydoğan - Milliyet.com.tr