Tatil Sarhoş yolcuya hapis cezası!

Sarhoş yolcuya hapis cezası!

18.01.2017 - 15:12 | Son Güncellenme:

Uçuş sırasında kokpite girerek haberleşme sisteminden içecek siparişi anonsu yapan İngiliz asıllı sarhoş bir yolcu 7 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Sarhoş yolcuya hapis cezası

Uçağın iniş için alçalmaya başladığı sırada yolculardan Matthew Worrall, uçak içi haberleşme sistemini kullanarak yaptığı anonsta pilota ''Servis neden bu kadar uzun sürdü? İçecek bir şeyler istiyorum, burada içecek almak için ne kadar beklemek gerekiyor?'' diye bağırdı.

Haberin Devamı

Manchester - Tenerife uçuşunu gerçekleştiren kaptan Tim Griffiths bir süreliğine idareyi yardımcı pilota devrederek Worrall'ı yerine götürmeye çalıştı.

Kaptanın pasaportunu sorduğu yolcu ünlü oyuncu Brooke Vincent ile arkadaş olduğunu iddia ederek bunu kanıtlamaya çalıştı.

Uçak yere iner inmez İspanyol polisine haber verildi.

Worrall'ın daha önce başka bir uçuşta da güvenlik bilgilerini aktaran bir hostese taciz ettiği iddiasında bulunuldu.

Kabin personeli uçuş boyunca servis edilen alkollü içecek miktarını kısıtlasa da Worrall daha çok içecek istedi ve sürekli olarak ikaz lambasını yaktı.

Manchester Ceza Mahkemesi, suçlamaları kabul eden Worrall'ı uçakta sergilediği uygunsuz davranışlar dolayısıyla 7 ay hapis cezası ile cezalandırdı.

Haberin Devamı

Sarhoş yolcuya hapis cezası

Bahsi geçen olay geçtiğimiz Ağustos ayında 4.5 saat süren Kanarya Adaları seferinde gerçekleşti.

Olayın ardından Worrall'ın havaalanına girişine ve tatilini yapmasına müsaade edildi.

Tatilinin ardından Worrall uçak firmasına uygunsuz davranışı sebebiyle bir özür mektubu yolladı.

İngiliz Devlet Demiryolları'nda görev yapan Worrall'ın sorumlu ve dürüst bir çalışan olduğu vurgulanan mahkemede ayrıca Worrall'ın daha önce Crewe Alexandra Futbol Klübü'nde gönüllü teknik direktör olarak çalıştığı bilgisi de aktarıldı.

Savunma avukatı Daniel Brooks, Worrall'ın olay esnasında sarhoş olmadığını, bu durumdan dolayı özür dilediğini ve uçuş esnasında sergilediği uygunsuz davranışları kendisinin de tasvip etmediğini ifade etti.

Avukat Brooks ayrıca hapishane hayatının Worrall üzerinde olumsuz ve yıkıcı etkileri olacağını, Worrall'ın bu olaydan ders alan genç biri olduğunu ve oldukça utandığını sözlerine ekledi.

İfade ve savunmanın ardından yargıç Martin Steiger QC, Worrall'ı 7 ay süreyle parmaklıklar ardına mahkum etti ve kararın gerekçesini sanığın uçuş sırasında gerçekleştirdiği davranışları kasten yaptığını belirtti.

Hazırlayan: Mehmet Can Kömürcü