Tatil Şirince hakkında bilmeniz gerekenler...

Şirince hakkında bilmeniz gerekenler...

23.08.2017 - 10:07 | Son Güncellenme:

İzmir'in Selçuk ilçesine bağlı olan Şirince, adına yakışan bir güzelliğe sahip. Peki Şirince köyüne nasıl gidilir? Şirince köyünde neler yapılır?

Şirince hakkında bilmeniz gerekenler...

Şirince, son yıllarda özellikle alternatif tatil arayanların uğrak noktası olmaya başladı. Tarihi evleri, doğası ve insanlarıyla ziyaretçileri kendisine çeken Şirince yılın her dönemi turistleri ağırlıyor.

Haberin Devamı

Şirince tarihi

Şirince'nin tarihi millattan sonra 5. yüzyıla kadar dayanıyor. 19. yüzyılda incir ihraç etmeye başlamasıyla gelişen Şirince mübadele sonrası dönemde Şirince adını alır. Bölgeden Yunanistan'a göç eden Rumlara ait iki kilise ve çok sayıda ev günümüzde ayakta.

Şirince'de ne yapılır?

Selçuk ilçe merkezine 8, İzmir'e 83 kilometre uzaklıktaki Şirince günübirlik turların da uğrak rotası haline gelmiş durumda. Üstelik köye ulaşım oldukça kolay. Şirince'de köy gezisinin yanı sıra etraftaki doğal güzellikleri de görmeniz mümkün. Köyün tarihi dokusu çok iyi korunmuş durumda.

Şirince'ye nasıl gidilir?

Selçuk-İzmir otoyolu üzerinde bulunan Şirince'de, son dönemde artan ziyaretçi sayısıyla doğru orantılı olarak pansiyonlar da açıldı. Şirince'ye Selçuk'tan gelmek isteyenler için günboyu yirmi dakikada bir minibüs seferleri düzenlenmekte. Bunun dışında köye özel otomobillerinizle de ulaşmanız mümkün.

Haberin Devamı

Şirince'de nerede kalınır?

Şirince'ye günübirlik gelen turistler aynı zamanda bölgeye yakın olan Efes Antik Kenti'ni de ziyaret ediyor. Köydeki evler artan turist sayısı doğrultusunda pansiyona dönüştürülmeye başlamış durumda. Bu pansiyonlarda kalmanız mümkün. Pansiyonlarda genellikle oda kahvaltı var. Şirince ziyareti sırasında Tiyatro Medresesi ve Nesin Matematik Köyü'nü de ziyaret etmek mümkün.

Şirince'de neler alınır?

Şirince sokaklarında gezerken tarihi evler, mahzenler ve el işi satan dükkanlar sizi karşılayacak. Bölgeye gidenler Şirince'de yetişen mürver çiçeğinden yapılan Mürver şurubunu tadımlıyor. Bunun dışında Şirince'de üretilen zeytinyağ ve sabun da turistlerin hediye olarak aldıkları ürünler arasında yer alıyor.

Şirince'de ne yenir?

Şirince köyü doğal güzellikleri, tarihi yapıları kadar mutfak konusunda da oldukça zengin. Şirince'ye gelen turistler bölgede yetişen zeytinyağı, mürver şurubunu tadabilir.

Şirince'ye özgü mürver şurubunun faydaları nelerdir?

Şirinceye özgü mürver çiçeğinden yapılan mürver şurubunun birçok hastalığa iyi geldiği iddia ediliyor. Özellikle kış mevsimi hastalıklarından korunmak için kullanımı tavsiye edilmekte. Bunun dışında balgam ve idrar sökücü özelliği de olan mürver, göğsü yumuşatıcı etkisiyle de biliniyor.