Tatil Uçakta konfor sağlayacak öneriler

Uçakta konfor sağlayacak öneriler

14.04.2016 - 12:51 | Son Güncellenme:

Uçak seyahati yapmadan önce almamız gereken önlemler

Uçakta konfor sağlayacak öneriler

Uzun veya kısa olsun, uçak yolculuğu otomobil veya otobüs ile çıkılan yolculuklardan çok daha farklı bir his verir insana.

Havada, bulutların arasında giderken insanın içini çok farklı bir his kaplar.

Uçak fobisi olanalr için uçak yolculuğu ayrı bir işkence gibi görünse de aslında uçak ile seyahat etmek tatile gitmenin en pratik seçimlerinden biridir.

Haberin Devamı

Özellikle uzun uçuşlar öncesi uçağa binmeden önce aklımzıda tutmamız gereken bazı detaylar var. Uçağa binemden önce valizimizi bagaja vereeğimizi ve yanımıza alduklarımız ile yetinmemiz gerektiğini unutmamalı ve rahat, huzurlu ve konforlu bir uçuş için bazı önlemleri önceden almamız gerekmektedir.

Uçak yolculuklarında bizi en çok geren noktalardan biri uçağı kaçırmak veya uçağa bindiğimiz anda bir şeyi almayı unutmuş olmaktır.

Bunun olmaması için uçağa binmeden önce çnlemlerimizi almak, yapılması gerekenleri bir gün önceden planlamak en doğrusu olacaktır.

Online check-in zaman kazandırır

Uçak saatine yetişmek için taksi veya otomobil içerisinde endişe dolu beklemek istemiyorsanız online check-in yaptırarak işinizi kolaylaştırmış ve zaman kzanmış olacaksınız.
Hava alanına gittiğinizde yapmanız gereken tek şey valizinizi vermek. Hele hele ufak bir valiz ile seyahat ediyorsanız ve uçağın içine alabielceğiniz bir boyutta olduğundan eminseniz işiniz çok daha kolay demektir.

Haberin Devamı

Uçağınızın kalkışından 24 saat önce, online check-in yaparak hava yolu şirketinizin sunduğu imkanlar doğrultusunda ücretsiz olarak koltuğunuzu seçebilirsiniz. Bazı hava yolu şirketlerinde bu işlem ücretli olarak yapılmaktadır.

Online check-in, uçuş gününüzde havalimanında standart check-in sırasında uzun kuyruklar beklememenizi sağlayacaktır.

Ufak valiz hayat kurtarır
Uzun bir tatile gidiyor olsanız bile yanınıza alacaklarınızı defalarca gözden gçirmek ve gereksizleri elemek doğru olacaktır. İnanın altında tekerlekleri olsa bile bir valizi çekiştiriyor olmak hem sağlığınız hem sinir sisteminiz için yorucu olacaktır.

Uçağa binerken yanınıza aldığınız eşyaları taşıyacağınız çanta da yalnızca gerekli eşyalarla dolu olsun. Uçaktaki hava değişimlerini düşünerek yanınıza bir hırka veya şal almayı unutmayın.
Uçakta süs değil rahatlık önemlidir.

Kısa bir uçuş bile olsa, uçuş sonrası bir iş toplantısına gidecek olsanız bile en azından rahat bir ayakkabı giymeye dikkat edin. Basınç sebebi ile özellikle ayaklarınızda şişme meydana gelebilir. Topuklu ayakkabı, mini etek, dekolte bluz, dar pantolon, takım elbise, sentetik giysiler uçak yolculuğu için çok pratik olmayacaktır.

Hava dışarıda çok soğuk olsa bile, kazak ile evden çıkmış olsanız bile içinize ince bir penye t-shirt giymeye çalışın.
Uçak içerisinde havanın sıcak olabileceğini unutmayın.

Açlık için önleminizi alın
En lüks uçak şirketi ile seyahat ediyor bile olsanız özellikle bir sağlık sorununuz varsa yanınıza ilaçlarınızı ve gerekebilecek her şeyi aldğınızdan emin olun. Servis edilecek besinlerin size göre olmaması durumunda aç kalmamanız, rahatsızlanmamanız için kokmayacak, akmayacak şeyleri tercih ederek, örneğin ufak bir paket bisküvi ve su, yanınızda bulundurmaya dikkat edin.

Kısa bir şekerlemeye hazır mısınız?

Haberin Devamı

1 saatlik bir uçuş bile olsa, kulaklığı takıp, sakin bir şekerleme yapmak için en uygun ortamlardan birinin uçak yolculuğu olduğunu düşünüyorsanız boynunuzu destekleyecek ufak bir yastığı yanınıza almayı sakın unutmayın ;)

Haberin Devamı

"Eğer uyumak istemiyor veya yolculukta uyumak bana göre değil” diyorsanız ufak bir kitap veya dergiyi yanınızda tutun ki canınız sıkılmasın ;)


PratikBilet.Net/Blog