Geri Dön

Tatlı börek tarifi

Üzeri çıtır çıtır içi yumuşacık yufka katlarından oluşan tatlı mı tatlı börek çay saatlerinizin ve kahvaltılarınızın yıldızı olacak. İşte hamarat kadınlar için nefis tatlı börek tarifi...

Tatlı börek tarifi
  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 40 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

150 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
2 yumurta
1/2 çay bardağı su
4,5 bardak un
1 kabartma tozu
1/2 çay kaşığı tuz
4 kaşık pudra şekeri

Üzerine:
1/2 bardak pudra şekeri

Tatlı Börek Nasıl Yapılır?

Unu bir yoğurma kabına alıp ortasına bir havuz açın. Yoğurt, sıvıyağ, yumurta, kabartma tozu ve tuz koyun. Yavaş yavaş ılık su ekleyerek yoğurmaya başlayın. Toparlanan hamurdan yumurta kadar bezeler koparıp yuvarlayın. Üzerlerine nemli bez kapatıp yarım saat kadar dinlendirin.

Tereyağını eritin. Hamur bezelerini açtıktan sonra her birine tereyağından döküp üst üste dizin. Açabildiğiniz kadar ince açın ve rulo şeklinde sarın. Bu ruloyu 4 eşit parçaya kestikten sonra 45 dakika kadar buzdolabında bekletin.

Buzdolabından çıkarınca dik konuma getirip üzerine bastırın. Azar azar nişasta serperek tepsiniz büyüklüğünde açın. Açtığınız dört yufkayı aralara pudra şekeri serpip üst üste koyun. Kalan tereyağını da üzerine gezdirip önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında pişirin. Üzerine pudra şekeri eleyerek servis edin.

Afiyet olsun!

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber