Siyaset TBMM 28 Temmuz'da tatile girecek

TBMM 28 Temmuz'da tatile girecek

24.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

TBMM Genel Kurulu’nda, Ak Parti’nin, Meclis’in çalışma takvimine ilişkin grup önerisi kabul edildi. Buna göre TBMM Genel Kurul’u 28 Temmuz Cumartesi günü tatile girecek CHP, OHAL’in olumsuz etkilerinin araştırılması ile ilgili grup önerisini Genel Kurul’a getirdi.

TBMM 28 Temmuzda tatile girecek

CHP İstanbul Milletvekili Turan Aydoğan, 15 Temmuz 2016 darbe girişiminin ardından 20 Temmuz 2016’da ilan edilen OHAL’in, Ak Parti’nin verdiği kanun teklifinin kabul edilmesi halinde, 3 yıl daha uzatılacağını ve Türkiye’nin toplamda 5 yıl OHAL ile yönetilmiş olacağını iddia etti. İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin, OHAL’in fevkalede sakıncalı bir rejim, düzen olduğunu, OHAL’in yurt dışında Türkiye’nin imajına ve algısına çok önemli zararları olduğunu savundu. HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, “OHAL 2 yıl devam etti ama aslında 2 yıl devam etmedi, 2 yıla yayılan düzenlemeler yapıldı” dedi.

Haberin Devamı

Ak Partili Selahattin Minsolmaz, 15 Temmuz darbe girişiminde Türkiye’nin işgal edilmeye çalışıldığını ve 2 yıllık süre içerisinde hem idari hem de yargısal yönden neler yapıldığının ortada olduğunu dile getirdi. Müzakerelerin ardından CHP’nin grup önerisi kabul edilmedi. Ak Parti de TBMM’nin çalışma gün, gündem ve saatleri ile grup önerisini Genel Kurula taşıdı. Kabul edilen öneriye göre, Meclis 28 Temmuz’da tatile girecek.

Yazarlar