Siyaset TBMM vekilini sesinden tanıyacak

TBMM vekilini sesinden tanıyacak

02.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

TBMM teknoloji kullanımında çağ atlıyor. Bugüne kadar stenograflar aracılığıyla kayda geçirilen TBMM Genel Kurul ve komisyon çalışma tutanakları için yeni bir sistem hayata geçiyor.

TBMM vekilini  sesinden tanıyacak

2018 sonunda hayata geçen, “Ses Tanıma ve Görüntülü Tutanak Metinleri” projesiyle milletvekillerinin hem Genel Kurul kürsüsünde hem de komisyon çalışmaları sırasında yaptıkları konuşmalar, bilgisayar ortamından doğrudan yazıya çevrilerek vekilin ismi, partisi ve seçildiği şehir bilgisiyle birlikte tutanaklara yansıtılacak.
Yeni sistemin hayata girmesi öncesinde milletvekilleri tek tek stüdyoya girerek ses kaydı verecek. Tüm vekillerin ses kayıtları daha sonra sisteme yüklenecek. Sesi tanıyarak kim olduğunu not düşen sistem konuşmaları da dakikalar içinde yazıya dökecek. Sistemin sesleri tanıyamaması durumunda ise, “konuşmacı tanıma sistemi” devreye girerek vekilin görüntüsü üzerinden bilgileri tutanaklara yansıtacak. “Ses Tanıma ve Görüntülü Tutanak Metinleri” projesi sayesinde Genel Kurul ve komisyon tutanaklarına ulaşma süresi kısalacak.