Tekirdağ Tekirdağ'da Kısa Kısa

Tekirdağ'da Kısa Kısa

27.04.2017 - 12:42 | Son Güncellenme:

.

Tekirdağda Kısa Kısa

TEKİRDAĞ (AA) - Namık Kemal Üniversitesi Sosyal Yaşam Merkezi’nde kurulan, "NKÜ Radyo" yeni yayın dönemine başladı.

Haberin Devamı

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek, sosyal yaşam merkezinde yeni yayın dönemine başlayan NKÜ Radyo’nun ilk konuğu oldu.

Rektör Şimşek, NKÜ Radyo’da yeni yayın döneminde yayınlanmaya başlanan "Günaydın NKÜ" programının konuğu oldu.

Günaydın NKÜ programına katılan Şimşek ile NKÜ Radyo program sunucularından Sadiye Danacıoğlu ve Kemal Hatipoğlu bir röportaj gerçekleştirdi.

Şimşek, öz geçmişinden bahsederek, üniversitede eğitim ve öğretim faaliyetlerinin geliştirilmesi konusunda bu güne kadar yapılan çalışmaların yanı sıra gerçekleştirilecek projelerden de bahsetti.

-Dünya Veteriner Hekimler Günü

Namık Kemal Üniversitesi Veteriner Fakültesi tarafından Dünya Veteriner Hekimler Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Haberin Devamı

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gürsel Dinç, Trakya Bölgesi Veteriner Hekimleri Oda Başkanı Erdal İlgü, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Dodurka ve üniversite rektör yardımcısı Prof. Dr. Şefik Kurultay katıldı.

Rektör yardımcısı Prof. Dr. Şefik Kurultay'ın açılış konuşması ile başlayan törende veteriner hekimlerin diğer mesleklerin mensupları kadar mesleğin sorunlarını anlatmada aktif olamadıkları, mesleğin lobiciliğini yeteri kadar yapamadıklarını söyledi.

Konuşmaların ardından 3. Geleneksel Süt Koşusunda dereceye giren öğrencilere madalyaları takdim edildi.

Madalya töreninin ardından konuşmacılara programa katkılarından dolayı Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gürsel Dinç tarafından birer anı tablosu takdim edildi.

-57. Alay ve Çanakkale Muharebeleri anma programı

Namık Kemal Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, NKÜ Tiyatro Topluluğu ve 57. Alay Topluluğu tarafından "57. Alay ve Çanakkale Muharebeleri Anma Oratoryo ve Sergisi" organize edildi.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, Rektörlük Fuaye Alanında Garnizon Komutan Vekili Albay Şükrü Şenduran ve üniversite Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek’in katılımıyla Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi öğrencilerinin "57. Alay ve Çanakkale Muharebeleri" temalı resim sergisi açıldı.

Haberin Devamı

Serginin açılışının ardından, Rektörlük konferans salonunda NKÜ tiyatro topluluğu ve 57. Alay topluluğunun katkılarıyla Oratoryo düzenlendi.

Oratoryonun açılışında konuşan, Şimşek, Çanakkale'nin ve 57. Alay'ın bu millet için bir hazine olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Bir milleti ayakta tutan en önemli özelliğin tarihi geçmişidir. 57. Alay bizler için bir hazinedir. Bizler tarihimize sahip çıkarak onun şuurunu taşıyabilirsek geleceğimiz o denli güçlü olur. Tarihimize sahip çıkma konusunda başta idarecilerimiz olmak üzere hepimize görev düşüyor."

Açılış konuşmasının ardından Çanakkale Üniversitesi Çanakkale Savaşları Araştırma Merkezi Personeli Gökşen Özen tarafından, "Çanakkale Savaşlarının İlk Günü ve 57. Alay" konulu sunum gerçekleştirildi.