Teknoloji 21 yaşındaki kadın telefonunda bütün gün oyun oynayınca kör oldu

21 yaşındaki kadın telefonunda bütün gün oyun oynayınca kör oldu

09.10.2017 - 16:58 | Son Güncellenme:

Çinli bir kadın, bütün gününü akıllı telefonunda oyun oynamakla geçirdikten sonra kısmen kördü. Wu Xiaojing adlı 21 yaşındaki oyuncu, popüler çok oyunculu akıllı telefon oyunu Honor of Kings'in hayranıydı.

21 yaşındaki kadın telefonunda bütün gün oyun oynayınca kör oldu

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Çin’de yaşayan mobil oyun tutkunu 21 yaşındaki kadın, akıllı telefonunda bir gün boyunca Honor of Kings oynayınca kısmen kör oldu. Finans sektöründe çalışan genç kadın, hafta sonu sıkıntısını gidermek amacıyla telefonu eline aldı ve neredeyse bütün gün oyun oynadı. Doktorlar kadının sağ gözünün görme yetisini kaybettiğini doğruladı.

Birkaç hastaneye götürüldükten sonra kadına, Retinal Artel Tıkanıklığı (RAO) teşhisi konuldu. Söz konusu rahatsızlık genellikle yaşlı hastalarda görülür ve kalıcı görme kaybıyla sonuçlanabilir.

21 yaşındaki kadın telefonunda bütün gün oyun oynayınca kör oldu

Wu, yemeden içmeden ve tuvalete dahi gitmeden 8 saat boyunca oyun oynadığını itiraf etti. Kadın, "Çalışmadığım günlerde sabah 6’da kalkarım, kahvaltı yaparım ve saat 16’ya kadar oyun oynuyorum. Bir şeyler yiyip, uykuya dalmak, uyanmak ve 1-2'ye kadar oynamaya devam etmek istiyorum, ailem beni körleştirebileceğim konusunda uyarmıştı." şeklinde konuştu. Ancak Wu, bu tatilindeki akşam yemeğinden sonra sağ gözündeki görme yeteneğini kaybetti ve hastaneye kaldırıldı.

Haberin Devamı

Londra'da bir göz kliniğinde tıbbi direktörü Dr. David Allamby konu hakkında, "Bu örnek olaydan anladığımız üzere, Retinal Arte Tıkanıklığı’nın ekrana uzun süre bakmakla bir ilgisi olduğunu söyleyemiyoruz. Tek potansiyel bağlantı, migren rahatsızlığının söz konusu tıkanıklığa neden olabildiğidir. Ekrana uzun süre bakmak, migreni tektikleyebilir.” açıklamasında bulundu.

Honor of Kings oyunu, Çin’de 200 milyondan fazla oyuncuya sahip. Yapımcısı olan Tencent stüdyoları, 12 yaş altındaki oyuncuların günde 1 saatten daha uzun oyun oynamalarına izin vermiyor.

Yazarlar