Teknoloji 23 yaşında ama 'geleceğin Einstein'ı olarak adlandırılıyor

23 yaşında ama 'geleceğin Einstein'ı olarak adlandırılıyor

01.04.2017 - 12:14 | Son Güncellenme:

Sabrina Gonzales Pasterski adındaki 23 yaşındaki genç fizikçi, günümüzün en başarılı bilim insanlarından biri olarak görülüyor. Hatta Sabrina, 'geleceğin Einstein'ı olarak adlandırılıyor.

23 yaşında ama geleceğin Einsteinı olarak adlandırılıyor

Küba kökenli ABD'li bilim insanı Sabrina Gonzales Pasterski, MIT’den üç yılda 5.0 ortalamayla, "MIT Physics Orloff Scholarship bursu verilen ilk kadın öğrenci" ünvanını alarak mezun oldu. Harvard Üniversitesi Fizik bölümüne tam bağımsız doktora adayı olarak kabul edilen Pasterski’den yeni Einstein olarak bahsediliyor.

Haberin Devamı

Pasterski, Einstein gibi kara delikler, yer çekimi kuvvetinin ve uzay zamanının doğası gibi konularla ilgileniyor ve araştırmaları kuantum yer çekimine odaklanıyor. Bu alan kuantum mekaniği çerçevesinde yer çekimi fenomenini açıklamaya çalışıyor.

23 yaşında ama geleceğin Einsteinı olarak adlandırılıyor

Sabrina, henüz 14 yaşındayken kendi başına tek motorlu bir uçak yapıp uçurdu. Genç yaşında başarılı işlere imza atınca Amazon’un kurucusu Jeff Bezos’tan ve hava araçları üreten Blue Origin’den iş teklifleri dahi aldı. Sigara, alkol gibi kötü bir alşkanlığı dahi bulunmayan Sabrina, akıllı telefon kullanmıyor. Facebook, Instagram ya da LinkedIn hesabı da yok.