Teknoloji 4 Ülke Daha Sanal Asistan Cortana’ya Kavuştu!

4 Ülke Daha Sanal Asistan Cortana’ya Kavuştu!

08.12.2014 - 16:16 | Son Güncellenme:

Microsoft, Cortana adlı akıllı kişisel asistanını 4 ülkede daha kullanıma sundu.

4 Ülke Daha Sanal Asistan Cortana’ya Kavuştu

Fransa, İtalya, Almanya ve İspanya’daki “Windows Phone Preview ” programında yer alan kullanıcılar, halihazırda Birleşik Krallık ve Çin’de kullanılabilen Cortana versiyonuna benzer olan alfa versiyonuna erişebilecekler. Ayrca Microsoft Cortana’yı kullanıma sunduktan kısa süre sonra, Cortana’da ilave dillerin kullanılabilmesi için de bir güncelleme yayınladı.

Haberin Devamı


Başlangıçta, Cortana’da uçuş takibi gibi özellikler kullanılabilir olmayacak ve ulaşım verisi büyük şehirlerle sınırlı olacak. Cortana, ayrıca Avrupa’daki futbol maçlarının verilerini de gösterecek. Şu anda sadece Windows Phone 8.1'de kullanılabilen Cortana’nın Windows 10 ile birlikte genel olarak kullanıma sunulması planlanıyor.


Sıradaki daha kapsamlı Cortana versiyonunun hangi ülkelerde kullanıma sunulacağı ile ilgili açıklama yapmayan Microsoft, 2015'te Cortana’yı yeni ülkelerde kullanıma sunacağını belirtti. Microsoft, Apple‘ınSiri ve Google’ın Google Now adındaki akıllı kişisel asistanlarına karşılık olarak kullanıma sunmayı planladığı Cortana üzerinde bir yıldan uzun süredir çalışıyor.