Teknoloji ABD'li hava yolu şirketi elektrik kesintisi yüzünden 50 milyon dolar zarar etti

ABD'li hava yolu şirketi elektrik kesintisi yüzünden 50 milyon dolar zarar etti

21.12.2017 - 10:56 | Son Güncellenme:

Delta Air Lines, Pazar günü Atlanta'nın Hartsfield-Jackson Uluslararası Havalimanı'nda yaşanan elektrik kesintisi yüzünden 25 ila 50 milyon dolar arasında bir gelir kaybı yaşadığını açıkladı.

ABDli hava yolu şirketi elektrik kesintisi yüzünden 50 milyon dolar zarar etti

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Atlanta'nın Hartsfield-Jackson Uluslararası Havalimanı'nda yaşanan elektrik kesintisi yüzünden Delta Air Lines, 25 ila 50 milyon dolar arasında gelir kaybı yaşadı. Havayolu şirketi temsilcisi, Hartsfield-Jackson ve havaalanına güç sağlayan elektrik şirketi olan Georgia Power ile kayıpların telafisi hakkında konuşacağını söyledi. Delta Air Lines tarafından yapılan açıklamaya göre, yer altı elektrik tesisinde yaşanan bir yangın sebebiyle Pazar ve Pazartesi günü yaşanan elektrik kesintileri yüzünden 1400'ün üzerinde uçuş iptal oldu.

Delta, Salı günü Atlanta uçuşlarının %90'ından fazlasının zamanında geldiğini ve operasyonların normale geri döndüğünü belirtti. Delta'nın arızayı gidermesi daha önce yaşanan kesintilerden daha hızlı oldu.

Haberin Devamı

Nisan ayında Delta, Atlanta'daki şiddetli fırtınalara bağlı olarak bir hafta boyunca 4000 uçuşu iptal ederek 125 milyon dolar kaybetti. Ağustos 2016'da New York'un JFK Uluslararası Havalimanı'nda bir bilgisayar arızası 150 milyon dolar zarara ve 2.000 uçuşun iptaline neden oldu. Delta Atlanta'nın elektrik kesintisinden hızla kurtulmasının, havayolunun beklenmedik aksamalara yanıt vermek için koyduğu yeni önleyici tedbirlerden kaynaklandığını söyledi.