Teknoloji Akıllı saatleri şarj etmek için yeni bir yöntem: Elektronik olan her şey!

Akıllı saatleri şarj etmek için yeni bir yöntem: Elektronik olan her şey!

01.04.2021 - 10:46 | Son Güncellenme:

Giyilebilir cihazların şarj olması için farklı yöntemler test ediliyor ve keşfediliyor. Bu noktada yapılan yeni bir araştırmaya göre bu cihazların şarj olması için 'etrafımızdaki enerji' kullanılabilir. Konu hakkında yapılan ilginç araştırmanın bütün detayları...

Akıllı saatleri şarj etmek için yeni bir yöntem: Elektronik olan her şey

Bilim insanları mikrodalgalardan, Wi-Fi bağlantılarından ve diğer makinelerden gönderilen radyo dalgalarını kullanarak giyilebilir cihazlara güç sağlamanın bir yolunu keşfettiklerini bir makale ile duyurdular.

Haberin Devamı

NİKOLA TESLA TARAFINDAN KEŞFEDİLDİ

Penn Eyaleti Mühendislik Bilimi ve Mekanik Bölümü'nde profesör olan Huanyu "Larry" Cheng liderliğindeki araştırmacılar, metal kaplamalı iletken grafen üzerine entegre edilmiş iki metal antenden oluşan gerilebilir bir geniş bant anten sistemi geliştirdi. Geniş bant frekans aralığındaki sinyalleri kullanan bu sistem, materyal değiştirildiğinde ya da büküldüğünde çalışabileceği anlamına geliyor.

Materials Today Physics'te yayımlanan çalışma makalesinde sistem daha sonra elektromanyetik dalgaları elektriğe dönüştürebilen ve pillere veya süper kapasitörlere güç sağlamak özel bir sistemi devreye sokuyor. Bu teknoloji aslında ilk kez tasarlanmıyor zira fikir babası Nikola Tesla. Tesla tarafından düşünülen bu sistem temassız ödeme veya lojistik takibi gibi RFID (Radyo Frekanslı Tanılama) teknolojisini çalıştırmak için de aktif bir şekilde kullanılıyor.

Haberin Devamı

Akıllı saatleri şarj etmek için yeni bir yöntem: Elektronik olan her şey

Bahsi geçen yolla üretilen enerji geleneksel şarj yöntemleriyle elde edilen enerjiyle kıyaslandığında daha az kalıyor. Ancak hem bu yol geliştirilebilir hem de giyilebilir cihazlara kesintisiz enerji sağlamak için kullanılmasının avantajından yararlanılabilir.

Araştırmada yer alan profesör Cheng, "Bizi halihazırda çevreleyen etrafımızdaki enerjiyi kullanıyoruz; radyo dalgaları her zaman her yerde. Çevremizdeki ortamda bulunan bu enerjiyi kullanmazsak, bu en basit tabirle israf olur. Bu enerjiyi toplayabilir ve onu güce dönüştürebiliriz" diyor. Sıradaki adımlarda ise minyatürleştirilmiş versiyonları araştırmak ve bu yöntemi geliştirmek var.