Teknoloji Alibaba 85 saniyede 1 milyar dolarlık satış yaptı

Alibaba 85 saniyede 1 milyar dolarlık satış yaptı

12.11.2018 - 13:37 | Son Güncellenme:

Alibaba, Dünya Bekarlar Günü'nde yeni satış rekorları kırdı. Şirket, satışların başlamasından sonraki 85 saniye içinde 1 milyar dolarlık satış yaparken, 24 saatlik alışveriş festivalinin ilk saatinde 10 milyar dolardan biraz daha az bir ciro elde etti.

Alibaba 85 saniyede 1 milyar dolarlık satış yaptı

Çin merkezli e-ticaret devi Alibaba'nın küresel alışveriş etkinliğinde bu yıl, geçen yıla göre yüzde 26lık bir artışla toplam 30.7 milyar dolar (213.5 milyar yuan) satış yapıldı.

Haberin Devamı

Alibaba'nın her yıl 11 Kasımda (11.11) gerçekleştirdiği ve Singles Day (Bekarlar Günü) olarak da bilinen 24 saatlik alışveriş etkinliğinde bu yıl, 85 saniye içerisinde 1 milyar dolarlık satış gerçekleştirilirken, elde edilen veriler, kullanıcıların çoğunlukla ithal ürünleri tercih ettiğini ortaya koydu.

JD.comun dijital perakende gözleminden sorumlu Belinde Chen, alışveriş etkinliğinde en çok Japonya, ABD ve Güney Kore ürünlerinin tercih edildiğini belirtti ve ekledi:

İthal ürünler Dünya Bekarlar Günü'nde önemli bir parçası olmaya devam ediyor. ABD ve Japonyadan ithal edilen ürünler arasından ise en çok bebek bezi ve kişisel bakım ürünleri ilk sıralarda yer alıyor. Bu sene ayrıca ev aletlerine de yüksek bir talep olduğunu gördük.

Haberin Devamı

Alibaba, satışların bitimine birkaç saat kala geçen yılki 25,3 milyar dolarlık ciroyu da geçti.

Alışveriş festivalinin bu yıl 32 milyar dolar ciro yapması bekleniyor.