Teknoloji Amazon avuç içi ödeme teknolojisi için düğmeye bastı

Amazon avuç içi ödeme teknolojisi için düğmeye bastı

21.04.2021 - 13:55 | Son Güncellenme:

Amazon pek çok yeni teknolojiyi bünyesinde barındırıyor. Alışveriş devi daha geçenlerde İngiltere'de açtığı akıllı kuaför salonu ile bizleri karşılamıştı. Şimdi ise avuç içi okuma ödemi teknoloji noktasında karşımıza çıkıyor.

Amazon avuç içi ödeme teknolojisi için düğmeye bastı

Temassız ödemi sistemlerinin önemini kavradığımız şu günlerde mağazalara getirdiği teknolojilerle adından söz ettiren Amazon, Whole Foods mağazası için yeni ödemi sistemini devreye soktu. 

Haberin Devamı

Yapılan alışverişleri avuç içi ödeme sistemiyle ödeyen kullanıcılar, hem temas etmemiş oluyor hem de çok daha hızlı bir ödeme yapmış oluyor. Amazon'un paylaştığı bir blog gönderisi ile duyurulan temassız ödeme sistemi, ilk kez Whole Foods Market mağazasında kullanılacağı belirtildi. 

Amazon avuç içi ödeme teknolojisi için düğmeye bastı

Amazon One, bir kartı avuç içine bağlamanıza ve ardından elinizi okuyucu cihazının üzerine getirerek ürünler için ödeme yapmanıza olanak sağlıyor. Sistem şimdiye kadar Amazon Go, Amazon Books ve diğer küçük mağazalarla sınırlı kalmıştı. Bununla birlikte, Amazon şimdi onu başka bir markette kullanıma açıyor. 

Öte yandan şirket, söz konusu sistemi bölgedeki diğer marketlere doğru genişletmeyi planlıyor.

Amazon yıllardır temassız ödeme yöntemlerini test ediyor. Dash Cart ve Amazon Go'da Just Walk Out teknolojisi de dahil olmak üzere birçok alternatifi deniyor. Geçen yılın eylül ayında tanıtılan Amazon One, oldukça hızlı bir şekilde farklı marketlere yayılmıştı. Amazon, ödeme hızı ve avucunuzu kaydetme kolaylığı ve temassız yapısı sayesinde müşteri geri bildirimlerinin "harika" olduğunu belirtiyor.