Teknoloji Amazon, Raspberry Pi ile Echo Rehberi Yayınladı

Amazon, Raspberry Pi ile Echo Rehberi Yayınladı

28.03.2016 - 14:24 | Son Güncellenme:

Amazon ses kontrollü asistanı Alexa’yı kullanılır hale getirmek istiyor. Raspberry Pi’den Alexa destekli hoparlör yani ‘Echo’ yapma rehberi yayınladı.

Amazon, Raspberry Pi ile Echo Rehberi Yayınladı

Evinizde yapabileceğiniz Echo için 40 dolarlık Raspberry Pi Model 2, USB mikrofon ve birkaç tane kolay bulunur, ucuz birkaç bileşene ihtiyacınız var. Amazon‘un Alexa geliştiricilerinden Amit Jotwani rehberi bir araya getirdi ve bunu GitHub‘a koydu. Jotwani’nin amacı geliştiricilere ve yeni fikirlere yardımcı olmak bir yandan da şirketin ses kontrollü servisini üçüncü parti ürünler ile desteklemek. Rehber bu ayın başında Novaspirit Tech isimli YouTube kanalında yayınlanan Raspberry Pi ile Echo yapımı rehberine oldukça benziyor.

Haberin Devamı

Bu girişim biraz kodlama bilgisi istiyor ancak sonunda Alexa hoparlör çok ucuz bir maliyete kullanılabilir hale geliyor. Satış fiyatı şu anda 180 dolar. Daha yeni ve daha küçük versiyonu olan Amazon Echo Tap ise tam 130 dolardan 31 Mart tarihinde satışa çıkacak. Evde yapabileceğiniz bu hoparlörün kötü yanları da yok değil. Amazon ürünlerinde olduğu gibi oturduğunuz yerden Alexa diye seslenerek hoparlörü kullanım için uyandıramıyorsunuz bu özelliklik aslında Echo’nun en güzel özelliklerinden birisi. Bunun yerine yerinizden kalkıp fiziki bir tuşa basmanız ve sonrasında sesli komut vermeniz gerekiyor. Amazon’un bu desteği vermemesi ise son derece normal.

Çünkü şu anda halihazırda satışta olan ürünlerinin bir anlamı olması lazım. Ancak oldukça yaklaşık 50 dolara mal olan bu deneme sürümü cihazı almadan önce kullanıp kullanmayacağınızı öğrenmek için iyi bir seçecek sunuyor.

Amazon’dan Şaşırtan Patent