Teknoloji Amerikan Devi Amazon'un Akıllı Telefonu

Amerikan Devi Amazon'un Akıllı Telefonu

02.05.2014 - 02:49 | Son Güncellenme:

Teknoloji sitesi BGR, Amerikan devi Amazon’un piyasaya sürmeyi planladığı telefonun ilk görüntülerini yayınladığını iddia ediyor.

Amerikan Devi Amazonun Akıllı Telefonu

Gerçi henüz Amazon’dan resmi duyuru gelmediği için ürün fotoğrafları değil, render görüntüler ama BGR bunların gerçeğe çok yakın olduğunu iddia ediyor. Amazon’un akıllı telefonu ile ilgili şimdiye kadar söylenenler şunlar: İki ayrı model piyasaya çıkacak, biri ucuz ve giriş seviyesinde, diğeri ise piyasadaki iyi akıllı telefonlarla kapışabilecek güçlü bir model.

Haberin Devamı

Teknik özelliklerden devam edersek, Amazon’un ilk akıllı telefonu Qualcomm Snapdragon işlemciye, 2 GB belleğe, Android işletim sisteminin özellştirilmiş bir versiyonuna, 4.7 inç 720p ekrana ve altı adet kameraya sahip olacak.

Arkadaki kamera 13 megapiksel özelliğinde, öndeki normal kameranın dışında, ekstra dört infrared kamera ise yazılımda planlanan 3D efektlerin uygulanması için yüz ve el hareketi tarama için kullanılacak. Yani arayüzde gözlük gerektirmeden 3D efektler görebileceğiz. Bu 3D arayüz teknolojisi Amazon’un akıllı telefonunu diğerlerinden ayıran ana özellik olacağı için epey ilginç uygulamalar bekliyoruz.

Amazon’un telefonunun duyurusunun yaz aylarında olacağı, piyasaya çıkışının ise yazdan sonra olabileceği söyleniyor.