Teknoloji Android Hızını Aldı Gidiyor

Android Hızını Aldı Gidiyor

13.08.2012 - 10:05 | Son Güncellenme:

Akıllı telefon işletim sistemi pazarında son yılların yükselen trendi olan ve Google tarafından geliştirilen Android, son rakamlara göre arayı iyice açmaya başladı.

Android Hızını Aldı Gidiyor

Google'ın geliştirdiği Android işletim sistemi birkaç çeyrektir dünya çapındaki liderliğini bırakmıyor. Araştırma şirketi IDC'nin açıkladığı son rakamlara göre 2012 yılının ikinci çeyreğinde de bu durum değişmedi.

Haberin Devamı

Bu yılın ikinci çeyreğinde dünya çapında 104.8 milyon Androidli cihaz satışa sunulurken, bu rakam iOS'ta 26 milyon, BlackBerry OS'ta 7.4 milyon, Symbian'da 6.8 milyon ve Windows Phone/Windows Mobile işletim sisteminde 5.4 oldu.

Bir önceki yılın aynı çeyreğinde yüzde 49.9 olan Androidli cihaz pazar payı bu yıl yüzde 68.1'e yükseldi. Yıllık bazda bakıldığında ise Android'in pazar payını yüzde 106.5 oranında artırdığı görülüyor.

Apple cephesinde durum ise bu kadar parlak değil. iOS işletim sistemi kullanan cihazların geçen yılın ikinci çeyreğindeki pazar payı oranı yüzde 18.8 iken bu yıl bu rakam yüzde 16.9'da kaldı. Yine de yıllık bazda değerlendirildiğinde iOS'un pazar payını yüzde 27.5 oranında artırdığı görülüyor.

Haberin Devamı

Dikkat çeken bir diğer işletim sistemi ise Microsoft'un geliştirdiği Windows Phone 7 ve eski sürümü olan Windows Mobile. Microsoft kendi işletim sisteminin pazar payını yıllık bazda yüzde 115.3 oranında artırmış. Çeyrek bazında ise geçen yıl yüzde 2.3 olan pazar payı bu yıl yüzde 3.5'e çıkmış.

Öte yandan can çekişen işletim sistemleri ise BlackBerry OS ve Symbian olarak görünüyor. Yıllık bazda sırasıyla yüzde 40.9 ve 62.9 oranında pazar payı kaybeden her iki işletim sistemlerinden BlackBerry OS'in durumu pek iç açıcı değil. Symbian ise zaten kendi haline terk edildiğinden bu işletim sistemi için çok bir geliştirme yapılması beklenmiyor.

Daha fazlası için ShiftDelete.Net sitesini ziyaret edebilirsiniz.