Teknoloji Apple Boston Üniversitesi'nden Yarı İletken Teknolojisi Çaldı

Apple Boston Üniversitesi'nden Yarı İletken Teknolojisi Çaldı

19.08.2013 - 13:50 | Son Güncellenme:

Tamindir Gündem yepyeni tarzıyla sizlerle buluştu. Düşünce ve önerilerinizi yorum olarak yazabilir, gelişmemize katkıda bulunabilirsiniz.

Apple Boston Üniversitesinden Yarı İletken Teknolojisi Çaldı

Haftanın Popüler Teknoloji Haberleri

Haberin Devamı

1. Apple Boston Üniversitesi'nden Yarı İletken Teknolojisi Çaldı

Boston Üniversitesi, Apple'ın kendi profesörlerinin yarı iletken mimari tasarımlarını çaldığını iddia ederek mahkemeye başvurdu. Açılan davanın ne yönde ilerleyeceği henüz bilinmiyor ancak üniversitenin daha önce Samsung ve Amazon gibi devlere de dava açtığı biliniyor.

2. Farenin Mucidi Doug Engelbart Hayatını Kaybetti

1961 yılında ilk prototipleri hazırlayan ve 1968 yılında tüm dünyaya bilgisayarlarda kullanılan fareyi gösteren Doug Engelbart, 88 yaşında böbrek yetmezliğinden dolayı hayatını kaybetti. Farenin daha uzun yıllar hayatlarımızdan çıkmayacağı dikkate alındığında Engelbart koca bir teşekkürü hakediyor.

3. Samsung'un İlk Tizen Akıllı Telefonu Ertelendi

Haberin Devamı

Samsung ve Intel işbirliği ile hazırlanan Tizen işletim sisteminin hem Samsung'u Google'dan bağımsızlaştırma hem de Intel'i mobil dünyaya hazırlama işlevi olacaktı. Ancak gelen haberlere göre işletim sisteminin çıkışı gecikecek ve hatta iptal edildiğine dair haberler de mevcut.

4. Facebook Sohbette Yeni Stickerlar Yayınlandı

Facebook mobil sohbet uygulamalarında bir süredir varolan sevimli stickerlar artık web arayüzündeki sohbet uygulamasında da kullanılabilir durumda. Stickerların tasarımcısının şirketten ayrılmış olmasına dair bir açıklama da henüz yapılmadı ancak yeni bir grafik tasarımcı ile anlaşılması bekleniyor.

5. DirectX 11.2 Sadece Xbox One ve Windows 8.1 İçin Yayınlanacak

Oyunlara müthiş performans artışları getirmesi beklenen DirectX 11.2'nin sadece Xbox One sahipleri ve Windows 8.1 sahipleri tarafından kullanılabileceği belirtildi. Sistem belleğini ekran kartı belleği ile birleştirebilen yeni teknoloji sadece bu sürümde yer alacak ancak eski işletim sistemi sahipleri maalesef nimetlerinden faydalanamayacak.

6- Facebook'a Sohbet Odası Özelliği Geliyor

Geçtiğimiz haftalarda ortaya çıkan söylentiler, Facebook'un yeni bir özellik olan sohbet odası üzerinde çalıştığı yönündeydi. Facebook tarafından CNET'e yapılan açıklamaysa söylentileri doğruladı ve sohbet odası özelliğinin yakın zamanda kullanıcılarla buluşacağı müjdelendi.

Haberin Devamı

7- Google Reader için Son Gün 1 Temmuz

Google'ın popüler RSS servisi Google Reader, 1 Temmuz tarihi itibarıyla resmen sonlandırıldı. Google Reader üzerindeki verilerini kurtarmak isteyen kullanıcılar için iki hafta daha ek süre tanıyan Google, bu zaman zarfı sonunda servisini tamamen kapatmış olacak ve bu alanda yerini alternatif servislere bırakacak.

8- HTC One için Android 4.2.2 Güncellemesi Tayvan'da Yayında

HTC One için merakla beklenen Android 4.2.2 Jelly Bean güncellemesi öncelikli olarak HTC'nin ana vatanı Tayvan üzerinde dağıtılmaya başlandı. Avrupa ülkeleri üzerinde güncellemenin ne zaman dağıtılmaya başlanacağıyla ilgili henüz net bir bilgi olmasa da yakın zaman içerisinde HTC One sahiplerinin Android 4.2.2 işletim sistemine kavuşacağını söyleyebiliriz.

9- Mugen'den Galaxy S4 için 5500 mAh'lik Batarya

Satış sonrası batarya üreticisi Mugen, geçtiğimiz günlerde kullanıcıların Samsung Galaxy S4 kullanım sürelerini neredeyse 2 kat arttırabilmelerine olanak sağlayacak olan 5500 mAh'lik bataryayı tanıttı. Temmuz ayının ortalarında satışa sunulması beklenen bataryanın tahmini satış fiyatıysa 89.50 dolar civarında olacak.

Haberin Devamı

10-Samsung Galaxy S4 20 Milyon Adet Satıldı

Samsung'un yeni açıkladığı istatistiklere göre daha önceden “satışları beklenenin altında” yorumları yapılan Galaxy S4'ün sanılanın aksine başarılı bir satış grafiği yakaladığı görünüyor. Cihaz Galaxy S3'ün 100 günde yakaladığı satış rakamını 2 ay içinde yakalamış durumda.

11-Her 10 Bilgisayardan 9'unda Windows Yüklü

Haziran ayı için yayınlanan istatistiklere göre dünyada kullanılan bilgisayarların %91'inde Windows işletim sistemleri tercih edilmekte. En büyük pay Windows 7'ye sahipken Windows işletim sistemlerini Mac OS X takip etmekte.

12-Windows XP ve Vista'dan Windows 8.1'e Yükseltme Mümkün Olmayacak

Microsoft, yeni yayınlanan Windows 8.1 işletim sisteminin önizleme sürümüyle birlikte yenilenmiş versiyon hakkında daha detaylı bilgiler paylaşmaya başladı. Microsoft, Windows XP veya Windows Vista'dan Windows 8.1'e yükseltme seçeneğinin bulunmayacağını ve Windows 8.1 kullanmak isteyen kullanıcıların bilgilerini yedekleyerek temiz bir kurulum yapması gerektiğini açıkladı.

Haberin Devamı

13- Nokia, 3G Özellikli Giriş Seviyesi Nokia 207 ve 208 Telefonlarını Tanıttı

Nokia 3G özellikli giriş seviyesi Nokia 207 ve Nokia 208 telefonlarını duyurdu. Telefonda klasik görünüm ve tuş takımını arayanların tercihi yeni Nokia'lar çeşitli renk seçenekleri ile 68 dolardan satışa sunulacak.

14- Ubisoft Hacklendi

Ubisoft, hackerların hedefi olmaya devam ediyor. Ubisoft sunucularına saldıran hackerlar kullanıcı adı, e-posta adresi ve şifre bilgilerine ulaştı. Finansal verilerin güvende olduğu belirten şirket, kullanıcıları şifrelerini değiştirmeleri konusunda uyardı.

15- Firefox'lu İlk Telefonlar Satışta

Mozilla uzun süredir üzerinde çalıştığı mobil işletim sistemini kullanan ilk akıllı telefonlarını yakında piyasaya süreceğini açıkladı. FirefoxOS üzerinde çalışan Alcatel One Touch Fire ve ZTE Open akıllı telefonlar uygun fiyatlarıyla dikkat çekiyor.