Teknoloji Apple, Google'a Taş Attı

Apple, Google'a Taş Attı

03.03.2014 - 17:05 | Son Güncellenme:

Apple’ın CEO koltuğuna Steve Jobs’dan sonra oturan Tim Cook, Cuma günü düzenlenen hisse sahipleri toplantısında şirkete ait tüyolar verdi!

Apple, Googlea Taş Attı

Teknoloji lideri Apple’ın geçtiğimiz Cuma günü gerçekleştirdiği hisse değerlendirmesi toplasında, firma CEO’su Tim Cook, şirketin geleceği hakkında ipuçları verdi. Apple’ın son aylarda gizli bir proje üzerinde çalıştığı haberlerini doğrulayan Tim Cook, şirketin vizyonundan bahsederken henüz gizemi çözülmeyen iWatch(Akıllı saat)’ı işaret etti.

Haberin Devamı

Giyilebilir teknolojinin firma için yeni bir branş olabileceğini belirten Cook, bu tarz ürünlerin gerçekten iyi olması gerektiğini, aksi takdirde kullanılmayacağını öne sürdü. “Ben ihtiyacım olduğu için gözlük takıyorum, gerçekten harika bir ürün olmadıkça gözlük takacak çok kişi olduğunu sanmıyorum.” diyerek, hem Google Glass’a taş attı, hem de bir noktada Apple’ın bu tarz bir ürünlere göz attıklarını düşündürdü.

Geçtiğimiz ay Apple tarafından gelen sızıntı haberler, Foxconn tarafından üretilen iPhone modellerine ait safir cam ile ilgili denemeler yaptığı üzerineydi. Apple, safir cam teknolojisinin kullanılarak yeni nesil iPhone modellerinin daha da sağlamlaştırılacağını paylaşırken, etiket fiyatlarının daha da yükseleceğine değinmişti.

Haberin Devamı

Konuşmasına Apple’ın mobil cihazlara özel iOS işletim sistemi üzerinden devam eden Tim Cook, 800 milyon adet aktif iPhone modelinden %82’sinin iOS 7’li olduğunu paylaştı. Android ile basit bir karşılaştırma yapan başarılı CEO, akıllı telefon pazarındaki tüm Android 4.4 KitKat’lı modellerin yalnızca %4 olduğuna dikkat çekti.

Tüm zamanların toplamında Apple cihazları arasında ücretsiz mesajlaşma ve multimedya paylaşım özelliği iMessage’nin 2 milyarın üzerinde mesajlaşma gerçekleştiğini belirten Cook, 60 Milyar Dolarlık hisse alımı için 2015’i beklediklerine değindi. Apple’ın 2014’den itibaren insan hakları ve çevresel faktörler için projeler içinde yer alacağı da gelen bilgiler arasında yer alıyor.