Apple Apple, iPhone ile kullanıcıların tüm sağlık verilerini tek bir yerde toplayacak

Apple, iPhone ile kullanıcıların tüm sağlık verilerini tek bir yerde toplayacak

15.06.2017 - 16:25 | Son Güncellenme:

Apple, iPhone'u tamamen bir sağlık cihazına dönüştürme çalışmalarına devam ediyor. Cupertinolu şirket, kullanıcıların iPhone ile tüm tıbbi ve sağlık geçmişlerine her an erişebileceği bir proje üzerinde çalışıyor.

Apple, iPhone ile kullanıcıların tüm sağlık verilerini tek bir yerde toplayacak

Apple’ın iPhone’u tam bir sağlık cihazına dönüştürebilmek uzun süredir yürüttüğü çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Şirketin yeni projesiyle kullanıcıların sağlıkla ilgili tüm bilgileri iPhone'da tek bir yerde toplanabilecek.

Haberin Devamı

Apple, iPhone'un sağlık bilgisi konusunda merkezi bir banka olmasını istiyor. Bu projeyle de yeni bir hastaneye giden kullanıcıların, önceki doktorlarını arayarak muayene kayıtları ve tahlil sonuçları gibi bilgileri toparlamak için uğraşmaları gerekmeyecek. Hastaların tüm doktor kontrollerine, laboratuvar sonuçlarına ve reçetelerine telefondan anında erişilebilecek. Böyle bir durumda doktorlard da hastanın kullandığı ilaçları, daha önce geçirdiği hastalıkları, alerjilerini ve diğer değerleri tek bir yerde göreceğinden tedaviye hızlıca başlayabilecek.

Apple'ın detaylı laboratuar sonuçları ve alerji listeleri gibi verileri iPhone'a getirme konusunda geliştiriciler, hastaneler ve diğer endüstri grupları ile görüşmelere başladığı belirtildi.

Haberin Devamı

Bu yeniliğin iPhone'lara gelip gelmeyeceği veya ne zaman geleceği belli değil.