Apple Apple Watch Series 3 sörfçü adamı köpek balığı saldırısından kurtardı

Apple Watch Series 3 sörfçü adamı köpek balığı saldırısından kurtardı

17.11.2017 - 15:10 | Son Güncellenme:

Apple Watch 3, 49 yaşındaki sörfçü köpek balığı saldırısından kurtardı. Apple Watch 3 ile ailesini ve cankurtaranları arayan adam potansiyel saldırıdan kurtarıldı. Adam, sahil koruyucusunu aramak ve kendisini doğru yönlendirmek için Apple Watch 3'ünü kullandı.

Apple Watch Series 3 sörfçü adamı köpek balığı saldırısından kurtardı

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

49 yaşındaki John Zilles, 20 yıldır uçurtma sörfü (kiteboarding) yapıyor ve son zamanlarda ise suyun üstünde yükselmesine izin veren bir sualtı kanadı "su altı kanadı" kullanmayı öğrendi.

Daha sonra Kaliforniya, Ventura’da denize açılan Zilles, bir süre sonra aksilikler yaşadı ve denize düştü. Daha sonra dakikalarca uğraşıp tekrar sörf yapmayı denese de başarılı olamadı. Zilles’ın bulunduğu sular aynı zaman büyük beyaz köpek balıklarının da sıklıkla görüldüğü sulardı.

Zilles, "Hafif bir rüzgar ile tahtanın üzerinde durmayı öğreniyordum. Aniden denizde bir mil uzaktaydım ve yolum bitti. Uçurtmayı tekrar uçurmaya çalışırken umutsuzca 20 dakika harcadım. Her şeyi bir araya getirip kıyıya yüzmeye başlamam gerektiğini fark ettim, bu da benim için zordu." dedi.

Haberin Devamı

Zilles yarım saat daha yüzdü, ancak sahip olduğu tüm kiteboard ekipmanları nedeniyle çok az ilerleme kaydetti.

Bölgedeki bütün büyük beyaz köpek balığı yerlerini düşünmeye başladı ve muhtemelen yüzebileceğini fark etse de, köpek balıklarını düşünmeyi bırakamadı. Sörfçü, "Belki 2 saat yüzebilirdim, muhtemelen 90 dakikam daha vardı. Ancak güçlü bir akım vardı ve çok fazla ekipmana sahiptim, bu yüzden az ilerledim" dedi.

Zilles daha sonra Apple Watch'unu kontrol etti ve çağrı yapabileceğini hatırladı. Bu yılın başlarında Apple, ekranı bir anten gibi kullanan Series 3'ün hücresel yeteneklerini açıkladı. LTE destekli Apple Watch Series 3, bir cep telefonu olmadan çalışabiliyor.

Çocuklarını arayan Zilles, "Oğlumu geri çağırdım ve bana Sahil Güvenlik görevlisini göndermesini istedim." dedi. Böylelikle ekipler onu denizin ortasından kurtarmaya geldi.

Hikayeden haberdar olan Apple CEO’su Tim Cook, "Vay be. Güvende olduğunu duyduğuma sevindim" yorumunda bulundu.