Teknoloji Apple Watch'tan büyük başarı: Pazarı domine etti!

Apple Watch'tan büyük başarı: Pazarı domine etti!

05.03.2021 - 16:37 | Son Güncellenme:

Akıllı saat pazarında da koronavirüs etkisi görülüyor. Bu noktada değerlendirildiğinde yeni rakamları açıklayan Counterpoint Research, Apple Watch'un pazarı nasıl domine ettiği ortaya çıktı.

Apple Watchtan büyük başarı: Pazarı domine etti

Apple Watch akıllı saat pazarının en çok tercih edilen modellerine sahip olmasının yanında yıllar içinde önemli bir talep patlaması yaşadı. Öyleki 2019 yılında 28.4 milyon satış yapan Apple Watch, 2020 yılında 33.9 milyon adete ulaştı. Diğer markaların akıllı saat satışlarının bu rakamların yanından geçemediğine vurgu yapılıyor. 

Haberin Devamı

İlerleyen süreçte pazarın daha da büyümesi bekleniyor

Counterpoint Research, ikinci sırada Huawei'in yer aldığını aktarıyor. 2020 yılının son çeyreğinde önemli bir düşüş ve daralma görülse de Apple yüzde 19'luk bir büyüme yakaladı. Apple Watch Series 6 ve SE, 2020'nin 4. çeyreğinde 12,9 milyon adet satıldı. Samsung, Galaxy 3'ün piyasaya sürülmesiyle birlikte yılın ikinci yarısında toparlanarak payını yıllık bazda yüzde 1 artırdı.

Huawei'nin Kuzey Amerika dışındaki pazarlardaki büyümesi, ABD yaptırımlarına rağmen sevkiyatlarda yüzde 26'lık bir artışa karşılık geliyor ve 11.1 milyon adet satış yapmış durumda. 

Samsung ve Fitbit gibi akıllı saat markalarının da geçen yılda sevkiyatlarının düştüğü görülüyor. Counterpoint Kıdemli Analisti Sujeong Lim, akıllı saat pazarını üç marka tarafından yönlendirildiğini söylüyor: Apple, Samsung ve Huawei. Bunun yanı sıra Apple, Samsung ve Garmin gibi teknoloji devlerinin en üst seviyeyi desteklemeye yardımcı olmasıyla daha pahalı saatler için de talep oluşmaya başladı.