Teknoloji Aston Martin ve Red Bull Araba Yapıyor

Aston Martin ve Red Bull Araba Yapıyor

18.03.2016 - 14:10 | Son Güncellenme:

Aston Martin DB9’un ailesinden gelen ve merakla beklenen modeli DB11’i tanıttıktan hemen sonra gündeme gizli bir proje ile geldi.

Aston Martin ve Red Bull Araba Yapıyor

Görünen o ki Aston Martin son üç aydır dünyanın en hızlı arabasını yapmak istiyor. Bunu yapmak için ise şirketin yanında uzun zamandır duran gizli partneri yer alıyor Red Bull ve Red Bull’un Formula 1 takımı.

Haberin Devamı

İlk olarak bu sene bütün Formula 1 yarışlarında Red Bull takımının aracında Aston Martin logosu yer alıyordu. Ancak bu birlikteliğin asıl ödülü çok daha büyük projeyemiş. Dünyanın en hızlı arabası ünvanına göz diken bu arabanın 2018 yılında çıkması planlıyor. Bu aracın arkasında ise Formula 1 yarış mühendisi ve tasarımcı efsane isim Adrian Newey. İlgilenmeyen için Adrian Newey’i yarış dünyasında X-Men filmlerinden Profesör X’e benzetebilirsiniz. Newey hangi takıma giderse orası kazanıyor. Bu Aston Martin için tarihi bir anlaşma. Günümüzde artık çok az bağımsız araba yapımcısı kaldı ve bu yüzden bu butik İngiliz markasını kaybetmekten dolayı korkuyoruz. Bugünlerde bağımsız bir araç üreticisi olarak son model ve yüksek performanslı araçlar üretmek oldukça zor.

Haberin Devamı
Nissan’ın Gelecekteki Araba Konsepti

Ancak buradan anladığımız kadarıyla Aston Martin hayatta kalmak için değil sektörü domine etmek için hazırlanıyor. Proje şu anda AM-RB 001 olarak adlandırılıyor. Porjenin hedefi ise hem 0-60 km arasında hem de tam hızda dünya rekortmeni olmak.