Teknoloji Atlas robot artık havada ters takla atabiliyor

Atlas robot artık havada ters takla atabiliyor

17.11.2017 - 14:30 | Son Güncellenme:

Boston Dynamics'in insansı robotu Atlas, artık ters takla atabiliyor. Boston Dynamics, insana benzeyen Atlas robotun şov yaptığı 54 saniyelik kısa bir video yayınladı.

Atlas robot artık havada ters takla atabiliyor

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Bayanlar ve baylar, hepiniz geleceğe hoşgeldiniz! Geçmişte dayak yediğine şahit olup üzüldüğümüz Atlas robot inanılmaz yeteneklerle geri döndü. 1 metre 52 santimetre boyundaki Atlas robot artık çok daha havalı. Neden mi? Çünkü Boston Dynamics tarafından geliştirilen insansı robot Atlas artık havada takla atabiliyor.

Atlas, farklı yüksekliklerdeki kutuların üzerine sıçrayarak dengede durabildiği gibi tek hamlede geriye doğru takla atabiliyor. Yeni yayınlanan bir videoda, önündeki engelleri bir bir aştığı görülen Atlas robot kapanışı havada takla atarak gerçekleştiriyor. Havada tam tur döndükten sonra sonra robot, sevinmeyi de ihmal etmiyor.

Gelecekte yapay zekalarla donatılmış bu robotların insanların en iyi yardımcısı olacağı söyleniyor. Kim bilir belki de dünyayı ele geçirmeye çalışacaklar. Bunların hepsini zaman gösterecek.