Teknoloji Haberleri Atos, 10 milyon korsan bekliyor!

Atos, 10 milyon korsan bekliyor!

28.04.2008 - 00:00 | Son Güncellenme:

Sistem entegrasyonu ve bilgi teknolojileri alanında iş yapan Fransız Atos Origin’in Genel Müdürü Ateş Gönen, “Son iki yıldır Türkiye’de çift haneli rakamlarla büyüdük. Farklı ülkelere açıldık. Azerbeycan, Makedonya, Moldova, Gürcistan, Kazakistan, Yugoslavya’da şirketlere hizmet veriyoruz” dedi.

Atos, 10 milyon korsan bekliyor
NEVİN DONAT
Gönen, geliştirdikleri çözümlerle şirketlere teknolojik danışmanlık ve destek verdiklerini ifade ederek, çalıştıkları firmalar arasında Turkcell, Avea, Türk Telekom, Fintur, Renault’nun olduğunu, yaptıkları işlerle 70 milyona yakın insana hizmet verdiklerini kaydetti.
Gönen, şu sıralar, Avea ve Turkcell’e numara taşınabilirliği konusunda proje geliştirdiklerini de söyledi.
Ateş Gönen, 40 ülkede 50 bin çalışan, 5.5 milyar euro’yu aşan yıllık ciroya sahip Atos Origin’in Olimpiyat Oyunları’nın bilgi teknolojisi ortağı ve sponsoru olduğunu kaydetti. Gönen, şöyle konuştu:
“Bu yıl Pekin’de düzenlenecek olan Olimpiyat Oyunları’nda Atos Origin, 10 bin 500 sporcu, 21 bin 600 basın mensubuna 28 spor ve 302 etkinlikte, 4 bin uzmanıyla hizmet verecek. Bu hizmeti, 10 bin bilgisayar, 1000 sunucu ile gerçekleştirecek. Günde 10 milyona yakın korsan atakla başa çıkacak.”