Teknoloji Beylikdüzü’nde teknoloji rüzgârı

Beylikdüzü’nde teknoloji rüzgârı

07.10.2008 - 00:04 | Son Güncellenme:

İstanbul’da düzenlenen Cebit Bilişim Fuarı, başta telekom sektörü olmak üzere, teknoloji firmalarının ‘yeni ürün’ yarışına sahne olacak

Beylikdüzü’nde teknoloji rüzgârı

İstanbul, Beylikdüzü’nde 7-12 Ekim tarihleri arasında yapılacak olan Cebit Bilişim fuarına bu yıl yerli ve yabancı 900’e yakın firma katılıyor. 400’ü aşkın yeni ürünün sunulacağı fuar bugün kapılarını ziyaretçilere açıyor. Hafta boyunca sürecek olan etkinliği 150 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. Bu yıl 10 salonda gerçekleştirilecek fuarda iş dünyası, dijital yaşam ve telekomünikasyon olmak üzere üç ana bölüm bulunuyor.
Tematik bölümde kamu sektörü, gelecek parkı ile iş ve kariyer bölümleri, özel bölgede de inovasyon, Yazılım Sanayicileri Derneği (YASAD) ve mobil iş çözümleri yer alıyor.
Fuarın bu yılki yapısının ziyaretçi odaklı ve onların ihtiyaçlarına uygun olarak hazırlandığı açıklandı.

Haberin Devamı

Mobil yazılım atağı
Yazılım Sanayicileri Derneği’nin  özel bir bütçe ayırarak desteklediği YASAD Yazılım Bölümü’ne bu yıl mobil uygulamalar da eklendi. YASAD’ın desteğiyle yedisi mobil iş çözümlerinde, 18’i yazılım bölgesinde olmak üzere 25 firma özel teşvikli bölgelerde katılımcı oluyor.
Bu arada bir diğer özel teşvikli bölge olan inovasyon bölgesi ise bu yıl Sabancı Üniversitesi, Türk Patent Enstitüsü ve Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı’nın desteğiyle hazırlandı. Ayrıca inovasyon (yeni fikir) özel bölgesinde 15 firmanın yenilikçi ürünlerini sergileyeceğini kaydedildi.

Berlin Teknik fuarda
Fuara bu yıl Almanya, Çin, Tayvan’nın yanı sıra ilk kez İspanya’dan da milli katılım olurken, etkinliğe yine ilk kez Berlin Teknik Üniversitesi, Würtzburg Üniversitesi, Münih Teknik Üniversitesi ve Münih Üniversitesi’nin çeşitli projeleriyle katılıyor.

Beylikdüzü’nde teknoloji rüzgârı

Zarf içine sığan ince laptop
Çinli Lenovo, bu yılki fuara ORBIM’in standında sergileyeceği ürünlerle ilk kez katılıyor. Şirket burada, ThinkPad serisindeki 5 yeni dizüstü bilgisayar modelini tanıtıyor.
Yeni modeller arasında ince bir zarfın içine rahatlıkla girebilecek kadar küçük bir boyuta sahip olan Lenovo X300 dikkat çekiyor. Siyah rengi ve kare şeklinde kesilmiş köşeleriyle öne çıkan ürün, 2 GB RAM kapasitesi, DVD sürücüsü, pil hücresine göre 1.3 ile 1.4 kg arasında değişen ağırlığa sahip durumda. Bu modele ek olarak Lenovo, Thinkpad serisindeki SL500, R500, T61 ve X61s ürünlerinin de tanıtımını yapacak.
Şirket ayrıca, çevreye duyarlı masaüstü bilgisayar modeli Lenovo Centre A61e’yi de tüketicilere sergileyecek. A61e yüzde 90 oranında yeniden kullanılabilir ve geri dönüştürülebilir malzemelerden oluşuyor.



TT’den dev LED ekranlı stant
Telekom operatörü Türk Telekom, bu yılki fuara grup bünyesindeki şirketleriyle birlikte katılıyor.
Fuarda son kullanıcıya yönelik ürün ve hizmetlerin tanıtıldığı 7. salon ve kurumsal hizmetlerin tanıtıldığı iş dünyasına yönelik 3. salon olmak üzere iki farklı salonda ziyaretçilerini ağırlayacak olan Türk Telekom Grubu, iki salonda, toplam 4 bin 550 metrekarelik dev bir alan üzerinde yer alıyor.
Türk Telekom, 7. salonda Avea ve TTNET şirketleri birlikte yer alacak. İçerisinde Türk Telekom, Avea, TTNET, Argela, Innova, Sebit ve AssisTT şirketlerinin bulunduğu 3. salondaki standta ise grup şirketleri, kurumlara yönelik ürün ve hizmetlerini sergiliyor olacaklar.
Bu arada Türk Telekom, fuar için bir ilke de imza atıyor.
Tüm standı boydan boya kaplayacak olan dev LED ekran şirketin yer alacağı bölüm de kurulmuş durumda.
Alan büyüklüğü toplam 4 bin 300 metrekare olan standa bu dev ekranı kurmak üzere konusunda uzman Alman Procon firması bir haftadan bu yana çalışma yürüttü. İsveçli ışık tasarımcısı Per Sundin ve ekibi de sahadaki çalışmalara katıldı.


Performans serisi kartlar... 
Multimedya şirketi, fuarda, Toshiba’nın yeni nesil akıllı cep telefonlarını ve hafıza ürünlerini ziyaretçilere tanıtıyor. Portege serisi cihazların tümü Windows Mobile yazılımı kullanıyor ve ürünlerde GPS, HSDPA, HSUPA, 3G gibi özellikler bulunuyor.
Portege G910 fonksiyonel olarak adeta mini bir dizüstü bilgisayara benzerken, Portege G710 e-posta ve navigasyon cihazı olarak öne çıkıyor.
Yeni modellerden G810 ise tablet bir cihaz. Bu model ayrıca tamamen dokunmatik ekrana sahip ve hızlı internet erişimi sağlıyor.
Multimedya fuarda, üst seviyede hız ve performans sunan hafıza ürünlerini de tanıtıyor. Bunlar arasında, 8Gb MicroSDHC High Speed, 4Gb SDHC High Speed Professional, 16GB SDHC High Speed, 32Gb SDHC High Speed ve 16Gb Readyboost USB flash bellekler yer alıyor. 

Beylikdüzü’nde teknoloji rüzgârı

Virüs analisti zirveye geliyor
Güvenlik çözümleri geliştiren yazılım şirketi Kaspersky, Cebit’e yeni ürünleriyle katılıyor. Türkçe versiyonu da bulanan Anti-Virus 2009 ve Internet Security 2009 yazılımları yeni ürünler arasında yer alıyor. Kişisel kullanıcılar için kötü amaçlı programlara karşı üst seviyede korumayı sunan 2009 yazılımlarından Anti-Virus 2009, bilgisayarları korumak için temel araçlar sağlıyor.
Kıdemli Uzman Virüs Analisti ve şirketin Virüs Laboratuvar Başkanı (EEMEA) Costin Raiu de, konuşmacı olarak fuar çerçevesinde düzenlenen Bilişim Zirvesi’nde yer alacak.
Raiu, 8 Ekim’de zirve kapsamında güvenlik sunumu yapacak.


Ücretsiz otobüs seferi
Fuar süresince, İstanbul’un merkezi iki noktasından Beylikdüzü’ne ücretsiz otobüs seferleri düzenleniyor. Buna göre, seferler, Taksim, Atatürk Kültür Merkezi (AKM) önü ve Kadıköy iskele önü olmak üzere iki bölgeden başlıyor. Sefer saatleri AKM’den fuar alanına 9:15 ve 09:45 olarak belirlenirken, fuar alanından AKM’ye, 20:15 ve 20:30’da iki ayrı sefer olacak. Kadıköy iskele önünden ise gidiş saatleri, 09:00 - 09:30, dönüş saatleri ise 20:15 ve 20:30 olarak belirlendi.


Fuar alanına sektörel bakış
İş dünyası Salon 1-2-3-4
Ticari yazılımlar
Tedarik zinciri, yazılım ve servis
Ar-Ge teknoloji
Telekom altyapısı ve kurumsal çözümler

Dijital yaşam Salon 5-6-7-8
Navigasyon
Dijital görüntüleme
Dijital eğlence
Donanım ve çevre birimleri
eDevlet
Mobil iletişim ve tüketici elektroniği

Telekomünikasyon Salon 8-9
Ev elektroniği Salon 9-10

Yazarlar