Teknoloji Bill Gates’den 12 Kitap Önerisi!

Bill Gates’den 12 Kitap Önerisi!

23.07.2015 - 11:13 | Son Güncellenme:

Dünyaya ve hayatımıza yön veren insanlardan birisi Bill Gates ve herkesin okuması gerektiğini düşündüğü 12 kitabı sizler için bir araya getirdik. Bill Gates'den 12 kitap önerisi sizlerle. Tap Dancing to...

Bill Gates’den 12 Kitap Önerisi

Dünyaya ve hayatımıza yön veren insanlardan birisi Bill Gates ve herkesin okuması gerektiğini düşündüğü 12 kitabı sizler için bir araya getirdik. Bill Gates'den 12 kitap önerisi sizlerle. Tap Dancing to Work – Carol Loomis Fortune dergisi yazarı’nın çıkardığı kitapta Warren Buffet hakkında yazılmış olan bütün makaleler ve denemeler var. Bill Gates, Warren Buffet’nin beyninin içine girmenin asla zaman kaybı olmayacağını düşünüyor. Making the Modern World – Vaclav Smil Gates bu kitap için oldukça bizden, oldukça dünyaya ait vakat varlıkların kullanılması düşündürücü şeklinde bahsediyor. Dünya’nın fakir insanlara nasıl yardımcı olabiliceğini anlamanın yolu bu kitapta olsa gerek. The Sixth Extinction – Elizabeth Kolbert Doğa bilimcileri dünya tarihinde beş büyük yok olmanın olduğunu söylüyor. Eliza Kolbert ise günümüzdeki insan davranışlarının altıncısına yol açacağına inanıyor. Stress Test - Tim Geithner Amerikan hazinesinde sekreterlik yapan Tim Geithner bu kitabın yazarı. Bill Gates bu kitabın finansal erimeye karşı hem Amerika içinde hemde dışında savaşmanın ipuçlarını içeriyor. The Better Angels of Our Nature – Steven Pinker Harvard bilişsel bilim adamlamı Pinker’ın bu kitabı Gates için en önemlierinden. Kitapta insanların giderek daha az şiddet yanlısı olduğu ve daha fazla insancıl davranmaya başladığına dair binlerce kanıt gösteriyor. The Man who Fed the World – Leon Hesser Hesser Norman Borlaug’un bir portresini çiziyor. Hümanist bir biolog olan Borlaug Gates’e göre dünya tarihinde en fazla insanın hayatını kurtaran bir bilim adamı.

Haberin Devamı

Bussines Adventures – John Brooks Gates’i New Yorker kitap serileri ile tanıştıranın Warren Buffet olduğu zaten bilinen bir şey. Kitap her finansal girişimdeki yadsınamaz insan faktörünü ele alıyor. The Bully Pulpit – Doris Kearns Goodwin Bu biyografi başkanlık sistemini bir lens olarak toplumun yönünü değiştirmenin anlamlandırılmasını konu alıyor. The Rosie Project – Graeme Simmons Bu kitap Gates’in eşi Melinda’nın Gates’e önerdiği bir kitap. Kitap Asperger sendromlu bir genetik profesörünün eşini aramasını konu alıyor. On Immunity – Eula Biss Eula Biss edebi yönden analizle beraber felsefe ve bilimi harmanlayarak Amerikan aileleri için çok şey ifade eden çocukluk aşılarını araştırıyor. How Asia Works – Joel Studwell Ekonomi gazetecisi Joel Studwell’in kitabında Asia bölgesinin yaptığı ekonomik atılımlar detaylı olarak inceleniyor. Japonya, Taiwan, Güney Kore ve Çin gibi Asya devlerinin devinimli olarak yüksek büyüme oranlarını yakalamasının nedenleri inceleniyor. How to Lie with Statistics – Darrell Huff 1954’ten kalma bu kitap istatistiklerin nasıl manipüle edilebileceğini gösteriyor. Neredeyse gün aşırı gördüğümüz Facebook ve Twitter infografiklerinin yığıldı günlerde Gates bu kitabı okumanın önemli olduğunu düşünüyor.