Teknoloji Bıos Nasıl Açılır? Bios'a Nasıl Girilir, Hangi Tuşlar Kullanılır?

Bıos Nasıl Açılır? Bios'a Nasıl Girilir, Hangi Tuşlar Kullanılır?

12.04.2021 - 01:35 | Son Güncellenme:

BIOS’a çıkan pek çok yol vardır. Sistemin önyüklenme sırasında doğru bir zamanlama ile basit bir tuş tıklaması ile sizi BIOS’a götürebilir. Henüz yeni bir Windows bilgisayara sahipseniz ya da UEFI BIOS bilgisayarınız ile birlikte geldiyse BIOS’a girmek çok daha kolay bir hal alacaktır. Windows yeni ve eski sürümlerinde BIOS’a nasıl girilir tüm detaylarıyla derledik.

Bıos Nasıl Açılır Biosa Nasıl Girilir, Hangi Tuşlar Kullanılır


BIOS’a giren tuşları bulmak için deneme yanılma yöntemine başvurmalısınız. Çünkü atanan tuşlar tamamen donanımınıza bağlıdır. Tüm bilgisayar tiplerinde BIOS’a giren tuşlar farklıdır.

UEFI BIOS’a Nasıl Girilir?

Yeni bilgisayarların çok hızlı açılma özelliği ile birlikte, BIOS’a erişmek için Windows’un yeni sürümleri çok daha kolay bir yol sunar, fakat bunun için öncelikle Windows’u yüklemeniz gerekir.

Windows 10’da BIOS’a Nasıl Girilir?

Ayarlar> Güncelleme ve Güvenlik> Kurtarma ve Gelişmiş başlangıç seçimi altında Şimdi yeniden başlat butonuna tıklayın. Bu işlem bilgisayarınızı yeniden başlatacaktır.

Yeniden Gelişmiş başlatmayı başlattığınızda, ilk önce önyükleme seçenekleri karşınıza çıkar. Açılan pencerede, Sorun Giderme> Gelişmiş seçenekler> UEFI Firmware Ayarları işlemlerine sırasıyla gidin ve doğrudan UEFI BIOS’unuza Windows 10’dan açılacak olan Yeniden Başlat seçeneğine tıklayın.

Windows 8 veya 8.1’de BIOS’a Nasıl Girilir?

Özetlemek için: Charms çubuğunu açın, yani Windows + C tuşlarına basarak Ayarlar simgesine tıklayın ve sağ alt bölümde bulunan PC ayarlarını değiştir seçeneğini seçin. PC Ayarları içinde bulunan Genel sekmesine giderek Gelişmiş başlangıç başlığı altında bulunan Şimdi yeniden başlat’a tıklayın.

Adımlar Windows 8.1’de biraz farklıdır. PC Ayarları içinde bulunan Güncelleme ve Kurtarma sekmesini açın, daha sonra Kurtarma sekmesine giderek Gelişmiş Başlangıç başlığı altında bulunan Şimdi Yeniden Başlat’a tıklayın.

Alternatif olarak, Kapat menüsünde bulunan Yeniden Başlat’a tıklarken Shift tuşuna basılı tutun.
Bilgisayar, UEFI BIOS içeren önyükleme işlemine yeniden başlayacaktır. Windows 10 sürümünde olduğu gibi, Sorun Giderme> Gelişmiş seçenekler> UEFI Firmware Ayarları işlemlerine sırasıyla gidin ve BIOS’u başlatmak için Yeniden Başlat seçeneğine tıklayın.

Eski Bir Bilgisayarda BIOS’a Nasıl Erişilir?

Eğer Windows 7 ya da daha eski bir Windows sürümüne sahipseniz, BIOS’e başlatmak için geleneksel yöntemin kullanılması gerekir, yani doğru zamanı bekleyerek ve sağ tuşa basmak.