Teknoloji BlackBerry Hamburg Göründü!

BlackBerry Hamburg Göründü!

19.05.2016 - 14:47 | Son Güncellenme:

Android ekosistemine Priv modeli ile geçiş yapan BlackBerry’nin yeni nesil orta segment telefonu  BlackBerry Hamburg göründü.

BlackBerry Hamburg Göründü

Kendi işletim sistemini yaratan BlackBerry uzun süre BlackBerry OS işletim sistemi ile yoluna devam etti. Özellikle BlackBerry OS 10 ile tamamen değişen bu işletim sistemi market tarafında istenen yere gelemediği için kullanıcılar tarafından tercih edilmez bir noktaya geldi. Amerikan Hükumetinin’de “resmi kurum telefonumuz iPhone” açıklamasından sonra BlackBerry‘nin sonunun Nokia gibi olması bekleniyordu. Daha sonra Kanadalı firma Nokia‘nın o dönemdeki “basiretsiz” yöneticilerinin yapamadığını yaparak Android ekosistemini tercih etti ve ilk telefonu Priv‘i gözler önüne serdi. Maliyetler ve fiyatlandırma tarafında yaşanan hatalar telefonun geniş kesimlere ulaşmasını engellese de BlackBerry aradan geçen 7 sene sonra ilk kez kar etti. Uzun zamandır söylenen orta segment telefonların ilki ise bugün ortaya çıktı. BlackBerry Hamburg kod adını taşıyan telefon GFXBench kriter testinde detaylandı.

Haberin Devamı

Buna göre telefonun Snapdragon 615 kullanacağını görüyoruz; ki bu bizce oldukça yanlış bir tercih. Firmanın burada mutlaka ama mutlaka Snapdragon 650‘ye geçiş yapması gerekiyordu. Zira 2 yıl önce piyasaya çıkan ve operatörler tarafından satılan telefonlarda da bu yonga seti vardır. BlackBerry Hamburg, 3 GB RAM, 16 GB Hafıza ile geliyor. 5,2 inç ekran ise bu segmentin standartlaşan ekran çözünürlüğü Full HD ile geliyor. STH100-x kod adını taşıyan telefonun 12 megapiksel arka 8 megapiksel ön kamerası olduğunu da belirtelim. Fiyatlandırma noktasındaysa bir bilgi bulunmuyor…