Teknoloji Blackberry, Pakistan’a Bir Daha Hizmet Sunmayacak!

Blackberry, Pakistan’a Bir Daha Hizmet Sunmayacak!

01.12.2015 - 10:44 | Son Güncellenme:

Blackberry güvenlik sorunları nedeniyle Pakistan’da birçok servisini durduracağını açıkladı. Pakistan hükümetinin mesajlaşma ağlarına yönelik ciddi baskılar yaptığını vurgulayan şirket, 30 Aralık 2015 itibariyle servislerini durduracak. Pakistan hükumetinin online iletişim ağlarına...

Blackberry, Pakistan’a Bir Daha Hizmet Sunmayacak

Blackberry güvenlik sorunları nedeniyle Pakistan’da birçok servisini durduracağını açıkladı. Pakistan hükümetinin mesajlaşma ağlarına yönelik ciddi baskılar yaptığını vurgulayan şirket, 30 Aralık 2015 itibariyle servislerini durduracak. Pakistan hükumetinin online iletişim ağlarına ve servislerine yönelik ciddi despot ve kontrolcü tavrı bir şirketi daha hizmetlerini geri çekmeye itti. Blackberry 30 Kasım 2015’te yaptığı resmi açıklamada bir ay sonra Pakistan’da BBM ve BES e-mail servislerini durduracağını açıkladı. Bu nedenle Pakistan’daki kullanıcıların derhal yeni iletişim ve mail uygulamalarına geçiş yapması gerekmekte.

Haberin Devamı

Blackberry uygulamaların geri çekilmesine sebep olarak güvenlik risklerini gösterdi. Kullanıcı gizliliği taahhütleri ile sunduğu uygulamalarının Pakistan hükümeti tarafından sürekli deşifre edilmeye çalışıldığını ve mesajların, maillerin güvenliği için ek çaba sarf edildiğini açıkladılar. Pakistan’da Bilişim Tekel Durumunda Pakistan’da online hizmet vermek isteyen tüm siteler, mobil uygulamalar, servisler Pakistan hükümetinin kontrolünü kabul etmek zorundalar. Aksi halde erişimleri kesin olarak engelleniyor.

Bunun için Blackberry kısmi kontrole izin vermişti ancak kullanıcıların mesaj ve mail detaylarını paylaşmıyordu. Artan baskılar üzerine şirket geri çekilme kararı aldı. Zaten cihaz üretimi konusunda sıkıntılar yaşayan Blackberry, bir de güvenlik riskleriyle uğraşmak istemedi ve sorunu kökten çözdü. 2016 yılı itibariyle Pakistan’dan BBM ve Blackberry’nin e-mail servisi BES’e erişilemeyecek. Dün (30 Kasım) itibariyle servisler yavaş yavaş kapatılmaya başlandı. Süreç 30 Aralık 2015’te tamamıyla bitmiş olacak.