Teknoloji Blackberry Z10 1 Milyon Adet Satıldı!

Blackberry Z10 1 Milyon Adet Satıldı!

29.03.2013 - 14:33 | Son Güncellenme:

Yapılan açıklama ve bir takım araştırmalara göre Blackberry’nin yeni işletim sistemi BB 10 akıllı modellerini zirveye taşıdı.

Blackberry Z10 1 Milyon Adet Satıldı

RIM firmasından sonra gücün Blackberry’de toplanmasıyla “İş Telefonu” damgasını almaya hak kazanan başarılı firma, akıllı modelleriyle birçok kesime hitap etmeyi başardı. BB 10 işletim sisteminin tanıtılmasının ardından dedikoduları gerçeğe dönüştüren Blackberry Z10, kullanıcıların tercih listesini değiştirdi.

Haberin Devamı

Raporlamaların sonucunda Blackberry firmasının amiral gemisi Z10 modeli dünya pazarındaki 1 Milyon satış rakamını gördü. BB yetkilileri, bu rakamların hedefleri olduğunu fakat gerçekleşebileceğini ummadıklarını paylaşırken, ilerleyen günlerde daha iyi hizmet vereceklerinin altını çizdi.

Son 3 aylık raporlar incelendiğinde, Z10 satışından 98 Milyon Dolar değerinde bir kar elde edildiği görülmüş. Toplam gelir ise 2.7 Milyar Dolar. Şubat sonunda alınan dünya üzerindeki tüm akıllı telefon satış rakamlarının 6 Milyon olması ve bu sayının 1 Milyonunun Z10’a ait olması başarı olarak görüldü.

Gelişmenin stratejik bir sonucu daha var. Bir önceki dönemde 79 milyon aktif Blackberry kullanıcısı varken şimdi ise bu sayı 75 milyona düştü. Bu sayının bir sonraki model olan Q10 ile tamamlanması düşünülüyor.