Teknoloji Boston Dynamics'in robot köpekleri şimdi de insan engeline karşı direniyor

Boston Dynamics'in robot köpekleri şimdi de insan engeline karşı direniyor

21.02.2018 - 11:31 | Son Güncellenme:

Boston Dynamics'in SpotMini adlı köpek benzeri dört ayaklı robotun bu sefer robotun kapıları açmayı ve başka bir robotun geçmesi için onu tutmayı öğrendi. Şimdiyse SpotMini kapıyı açarken insan engeliyle karşı karşıya. Peki insan, SpotMini'yi durdurabiliyor mu?

Boston Dynamicsin robot köpekleri şimdi de insan engeline karşı direniyor

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Boston Dynamics, ürkütücü robot çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Boston Dynamics'in geçtiğimiz Kasım ayında tanıtılan robot köpeği SpotMini, daha önce yayınlanan videoda kapıları açıp arkadaşına yol veriyordu.

Aynı ortamda çekilen yeni videoda bir çalışan görüyoruz. "Testing Robustness" ya da "Sağlamlık Testi" adını videoda bir kişi, SpotMini’nin kapıyı açmasını engellemeye çalışıyor. Kişi ilk başta hokey sopasıyla robotun kolunu geri iterek kapıyı açmasına engel olmaya çalışıyor ama başarılı olamıyor. Daha sonra kapıyı tutarak onu açmasını önlüyor. En sonunda ise adam, robotu arkasındaki kayıştan çekip sürükleyerek kapıdan uzaklaştırmaya çalışıyor.

Robot, özerk bir şekilde ilerleyerek eldeki kamera ile kapı kolunu bulup, gövde üzerindeki kameralarla kapının açık mı yoksa kapalı mı olduğunu belirliyor. Kol, robotun kapıdan geçmesine yardımcı oluyor. Kontrolörler, hareket ettikçe dengeleme ve davranış ayarlamalarını sağlıyor. Robotun başarılı bir şekilde çalışmasına yardımcı olup onu geliştiriyor.

Haberin Devamı

Boston Dynamics, YouTube’da yayınlanan videonun açıklama bölümünde "Bu test robotu rahatsız etmedi veya ona zarar vermedi" de yazmış.