Teknoloji Böyle iPhone Hırsızı Görülmedi!

Böyle iPhone Hırsızı Görülmedi!

12.08.2013 - 09:52 | Son Güncellenme:

Günümüzde insanların akıllı telefon tercih etmesinin iki temel sebebi var. İlk sebep günlük hayatı kolaylaştırmak olurken ikincisi ise sosyal çevrelerinde fark edilme çabası olarak adlandırılabilir.

Böyle iPhone Hırsızı Görülmedi

Konu sosyal çevrenizde fark edilmek olunca, bu durumda sosyal çevrenizde fark edilmek adına tercih ettiğiniz pahalı telefonlar sadece sosyal çevreniz tarafından değil hırsızlar tarafından da fark ediliyor.

Haberin Devamı

Umarım hiçbir zaman başınıza gelmez ancak eğer telefonunuz çalınırsa diye sizi zaman zaman uyarıyor ve öyle bir durumda size alternatif yollar sunuyoruz. Bu yollar bir olabiliyor veya oluyor.

Tüm bunların yanında telefonu çalınan bir iPhone kullanıcısı bilinen bütün yolların dışında bir şey yaptı ve telefon çalınması durumunda bilinen klişe adımları bir anda yerle bir etti.

Temmuz ayında İspanya’da telefonunu çaldıran bir gezgin, şuan telefonunu kimin kullandığını ve hatta nerede olduğunu biliyor. Bilmekle kalmıyor, hırsızın günlük hayatta neler yaptığını izliyor.

Peki bu nasıl oluyor?

Aslında olanların açıklaması oldukça basit çünkü daha önce iPhone’un sahibi telefonunun kamerasını "upload" özelliğini DropBox için aktifleştirmiş. Yani başka bir deyişle, telefona ne yaparlarsa yapsınlar telefon internet bağlantısına ulaştığı an aynı zamanda DropBox ile bağlantı kuruyor ve çekilen tüm fotoğraf ve videoları belirlenen DropBox hesabına aktarıyor.

Haberin Devamı

Bu durumun hala farkında olmayan hırsız ise fotoğraf çekmeye devam ediyor. Bakalım hırsız yakalandığında hala o kadar akıllı olduğunu düşünecek mi?