Teknoloji Çin İlginç Bir Otobüs Üretti

Çin İlginç Bir Otobüs Üretti

03.08.2016 - 18:05 | Son Güncellenme:

Geçtiğimiz Mayıs ayında internette trafiğin üzerinden gitmeyi planlayan, Çin yapımı bir  otobüs fotoğrafları gezmeye başlamıştı.

Çin İlginç Bir Otobüs Üretti

Anlaşılan o ki Çin bu otobüs konusunda ciddi. Trafik problemlerini çözmek amacıyla geliştirilen bu dev ilk seferini yaptı. TEB-1 ya da Transit Elevated Bus adı verilen araç dün ülkenin kuzeydoğusunda yer alan Qinhuangdao bölgesinin Hebei şehrinde hizmete başladı.

Haberin Devamı
Dev Boyutlara Sahip

Trafik problemini büyük ölçüde çözecek gibi duran bu araç tam 21 metre uzunluğunda ve 7 metre genişliğinde. İç kısmı ise yaklaşık 5 metre yükseliğinde ve altında trafiğin akması için 7 metrelik bir boşluk bulunuyor. Yolların kenarında yer alan özel ray benzeri yolu üzerinde ilerleyen ilginç araç 300 kişiye kadar yolcu taşıyabiliyor.

Otobüs ilk olarak 2010 yılının Mayıs ayında Pekinde düzenlenen 19. Uluslararası Yüksek Teknoloji Fuarı’nda tanıtılmıştı. Aracın tasarımcısı olan Song Youzhou TEB Technology Development Company’i kurmuş ve Nanyang, Qinhuangdao, Shenyang, Tianjin ve Zhoukou şehirlerini proje için pilot bölge olarak belirlemişti.