Teknoloji Css Nedir, Ne İşe Yarar? En Bilinen Css Kodları Ve Anlamları Nelerdir?

Css Nedir, Ne İşe Yarar? En Bilinen Css Kodları Ve Anlamları Nelerdir?

01.03.2021 - 16:23 | Son Güncellenme:

Bir web sayfası tasarladığınızı hayal edin. Bir paragrafın büyük kırmızı yazı tipine, diğer bir paragrafın orta beyaz yazı tipine ve son paragrafın küçük mavi yazı tipine sahip olmasını istiyorsunuz. CSS sınıfları sayesinde tam olarak bunu yapabilirsiniz. CSS'nin ne olduğunu ve nasıl çalıştığına dair detayları derledik.

Css Nedir, Ne İşe Yarar En Bilinen Css Kodları Ve Anlamları Nelerdir

CSS sınıfı, CSS'deki bu öğelere benzersiz biçimlendirme uygulamak için bir grup HTML öğesi tanımlamak için kullanılan bir niteliktir.

Haberin Devamı

 CSS Nedir, Ne İşe Yarar?

 World Wide Web'in ilk günlerinde, HTML dosyalarının yalnızca biçimlendirme dilini ve içeriğini değil, biçimlendirme bilgilerini ve JavaScript'i de içermesi yaygındı. Bu, web sayfalarının yazılmasını, okunmasını, güncellenmesini ve bakımını zorlaştırdı. Web olgunlaştıkça HTML'yi, komut dosyası oluşturma içeriğini ve stil bilgilerini ayrı, bakımı kolay dosyalara bölmek en iyi uygulama haline geldi. Bu nedenle, modern bir web sayfası tipik olarak üç ayrı varlıktan oluşur: basamaklı bir stil sayfası, bir JavaScript dosyası ve HTML dosyasının kendisidir.

 CSS dosyalarının basamaklı doğası, bir web sayfası için stil bilgilerinin stil seviyeleri olarak da bilinen üç farklı yerden herhangi birinde tanımlanabilmesiyle ilişkilendirilir. Tercih edilen uygulama, stil bilgilerini .css uzantılı ayrı bir dosyaya koymaktır. Harici bir basamaklı stil sayfasında bulunan biçimlendirme bilgisinin kullanılması, HTML bağlantı etiketi aracılığıyla gerçekleştirilir.

Haberin Devamı

 Bir web sayfası, birden çok bağlantı etiketi kullanarak sıfır, bir veya farklı harici CSS dosyalarına bağlanabilir. Fakat daha küçük projelerde veya belirli bir web sayfasının harici bir CSS dosyasındaki stil bilgilerinin bazılarını geçersiz kılmakla ilgilendiği durumlarda, stil bilgileri web sayfasının içindeki bir 

 etiketi içinde yazılabilir. En Bilinen CSS Kodları ve Anlamları Nelerdir? CSS sözdizimi nispeten basittir. CSS seçici olarak adlandırılan stil verilecek öğenin adını, aralarında yazı tipi boyutu ve arka plan rengi gibi çeşitli özniteliklerin değer atandığı ayraçlar izler. World Wide Web Consortium standartları organizasyonu CSS özniteliklerini tanımlar. Fakat çeşitli tarayıcılar kendi özel alanlarını tanımlayarak ek destek sunabilir. Bu genellikle gelecekteki CSS sürümlerine dahil edilmesi beklenen önerilen özellikler için yapılır.