Teknoloji Dijital iş yeri uygulaması Türkiye'de hayat buluyor

Dijital iş yeri uygulaması Türkiye'de hayat buluyor

24.05.2018 - 10:02 | Son Güncellenme:

Dünyadaki dijital dönüşüm trendini çalışma ortamına taşıyarak, çalışanlar arasındaki yaratıcılık, etkileşim ve iletişim sınırlarını ortadan kaldıran “Dijital İş Yeri” uygulaması Türkiye’de ilk kez hayat buluyor.

Dijital iş yeri uygulaması Türkiyede hayat buluyor

Yapılan araştırmalara göre, 2020 yılı itibariyle bilginin kendini ikiye katlama süresi 12 saat civarında olacak. Dijital Çağ adıyla anılan bu süreç sonrasında, artık sadece “Anlık Bilgi” değerli olacak. Yani, şirketlerin ve temel olarak şirket çalışanlarının üretim süreçleri, müşterilerinin anlık değişecek ihtiyaçlarına çözüm üretebilme becerileri ile orantılı olacak. Bu değişime ayak uydurabilmenin yolu da dijital dönüşümden geçiyor. Son dönemde yurt dışında trend haline gelen “Digital Workplace” yani “Dijital İş Yeri” kavramı bu dönüşümün bir çıktısı.

Haberin Devamı

50’nin üzerinde çalışana sahip şirketler için ideal

Kurumların talepleri doğrultusunda onlara özel dijital paket çözümler sunan Simternet’in yeni nesil dijital iletişim platformu olan Knowizz, 50’nin üzerinde çalışanı olan kurumlar için Dijital İş Yeri kuruyor. Knowizz, şirket çalışanlarının yaratıcılık ve etkileşim sınırlarını ortadan kaldıran yeni nesil bir çalışma stratejisi aslında. Rutin olmayan iş ve sonuç odaklı çalışma ortamı sunan Knowizz, alışılagelmiş çalışma ortamının doğasını değiştirmeyi böylelikle daha verimli ve daha mutlu çalışanlar ile dolu bir iş yerini hedefliyor. Bunu yaparken, çalışanlarının hızla değişen dünyadaki ihtiyaçlarını karşılamak için iç iletişim ve kurumsal sosyal ağına farklı bir bakış açısı getiren Knowizz, içinde barındırdığı oyunlaştırma ve sosyalleştirme modülleri sayesinde iletişimi güçlendiriyor ve çalışanlar arasındaki sıkıntılı süreçleri iyileştiriyor.

Haberin Devamı

Dijital İş Yeri’nin faydaları neler?

İletişimi güçlendirmek üzerine kurulu platform, iç motivasyonu, mutluluğu ve bağlılığı da artırıyor. Knowizz’i kullanan kurumlar ile yapılan, öncesi ve sonrası anketlerine göre; kurum içinde daha etkin iletişim kanalı oluşturarak, çalışanların şirket ve çalışma arkadaşları ile ilgili gelişmelerden haberdar olma oranı %68 oranında artırıldı. Çalışanların şirket içi iletişime katılımlarında ise %44 oranında artış sağlandı. E-maillinglerin azaltılması ile iç iletişimdeki artış %80 oranına ulaştı.

Yapılan araştırmalara göre beyaz yakalı bir çalışanın e-postaları içinde bilgi ve belge arama süresinin günlük ortalama 45 dakika olduğu söyleniyor. Yine yapılan araştırmalara göre 2020 yılı itibariyle bilginin kendini ikiye katlama süresi 12 saat civarında olacak. Dijital Çağ adıyla anılan bu süreç sonrasında, artık sadece “anlık bilgi” değerli olacak. Knowizz ise 45 dakikalık bu süreci “anlık bilgi”ye yani sıfır zamana indirmeyi başarıyor. Daha az yazıcı kullanımını sağlayan Knowizz, bu özelliği ile aynı zamanda çevreci bir platform. Süreç otomasyonu sağladığı gibi evden ya da ofis dışında herhangi bir yerden çalışmayı kolaylaştırdığı gibi hem çalışan hem de kurum için vakitten tasarruf sağlıyor.