Populer Bilim EarthNow ile tüm Dünya gerçek zamanlı olarak izlenebilecek

EarthNow ile tüm Dünya gerçek zamanlı olarak izlenebilecek

23.04.2018 - 13:42 | Son Güncellenme:

Başta Bill Gates ve birçok şirketin desteklediği EarthNow projesiyle dünyanın herhangi bir yeri canlı olarak izlenebilecek. EarthNow, Dünya'nın her yerini birkaç saniyelik gecikmeyle gerçek zamanlı izleyebilmenizi sağlayacak.

EarthNow ile tüm Dünya gerçek zamanlı olarak izlenebilecek

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Bill Gates, Airbus, SoftBank Group ve OneWeb'in kurucusu Greg Wyler'ın sağladığı EarthNow projesi, Dünya'nın her yerini birkaç saniyelik gecikmeyle gerçek zamanlı izleyebilmenizi sağlayacak. Proje tamamlandığında dünyanın herhangi bir yerindeki videoların sunulması için uydular oluşturulacak.

Menzile girmek için bir uyduyu beklemek zorunda kalmayacaksınız, ya da menzilden çıktığınızda endişelenmeyeceksiniz. Çünkü bu uydulardan en biri herhangi bir zamanda herhangi bir alanı görüntüleyebilecek. Böylece izleme görevi gerektiğinde, bir sonraki uyduya geçilebilecek.

Başlangıçta bazı kurumsal iş yerleri ve devlet tarafından belirlenen kullanıcılara yönelik olacak proje, doğal afetler ve terör hareketleri dahil her türlü istenmeyen durumların izlenmesini sağlayabilecek.

Haberin Devamı

OneWeb kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Greg Wyler, "EarthNow iddialı ve eşi görülmemiş bir proje. Her uydu, diğer tüm ticari uyduların toplamından daha fazla işlemci çekirdeği de dahil olmak üzere, daha önce görülmemiş miktarda işlem gücü ile donatıldı." dedi.

Airbus, Toulouse ve Florida'da uyduları üreterek kendi rolünü üstlenecek. Kaç tane uydu inşa edileceği söylenmedi. Ancak Dünyayı kapayacğı düşünüldüğünde düzinelerce olabilir.