Teknoloji Eğer bu şifrelerden birini kullanıyorsanız hemen değiştirmelisiniz!

Eğer bu şifrelerden birini kullanıyorsanız hemen değiştirmelisiniz!

20.12.2017 - 16:09 | Son Güncellenme:

2017 yılında en çok kullanılan 25 şifre açıklandı. Eğer bu şifrelerden birini kullanıyorsanız muhtemelen şifrenizi değiştirmenin vakti gelmiş demektir.

Eğer bu şifrelerden birini kullanıyorsanız hemen değiştirmelisiniz

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

İnsanların internet hesaplarına erişmek için artık bir Alan Turing olmanıza gerek yok. SplashData, yılın en popüler şifrelerini açıkladı. Şirket, 2017 boyunca Kuzey Amerika ve Batı Avrupa bölgelerinde erişime açık milyonlarca çalınmış hesapların listesini analiz ederek bu listeyi derledi.

Listede geçtiğimiz üç yıla göre büyük bir değişiklik yok ancak listeye yeni girmiş birkaç şifre var. Listenin ilk sırasında “12345678”, ardından “password” geliyor. Listeye bu sene giren şifreler ise “letmein” ve “monkey”. Star Wars’un da seriye yeni bir film eklemesiyle bu sene listede “starwars” ilk kez görüldü.

Eğer bu şifrelerden birini kullanıyorsanız hemen değiştirmelisiniz

Hesaplarınız için her zaman yaratıcı şifreler kullanmaya dikkat etmek gerekiyor. Örneğin, sevdiğiniz bir şarkının bir cümlesindeki her kelimenin baş harfini kullanarak anlamsız gözüken bir şifre oluşturabilirsiniz. Ya da bir şifre yöneticisi programı kullanarak harfler, semboller ve rakamlarla derlenmiş farklı şifreler oluşturabilirsiniz.