Teknoloji Elindeki 11bin Oyunu Ne Yaptı?

Elindeki 11bin Oyunu Ne Yaptı?

26.12.2013 - 14:04 | Son Güncellenme:

Amerikalı genç yaklaşık 11 bin adet oyundan oluşan koleksiyon yaparak Guinness Rekorlar Kitabına girdi

Elindeki 11bin Oyunu Ne Yaptı

New York'lu Michael Thomasson dünyanın en büyük video oyun koleksiyonu sahibi olarak Guinness Rekorlar Kitabına girdi. Bu koleksiyonda tam olarak 10607 oyun var. Bir önceki rekoru 2010 yılında 8616 oyundan oluşan koleksiyonun sahibi Florida’lı Lecce Richard kırmıştı. Thomasson'un hesaplamalarına göre bu koleksiyonun fiyatı yaklaşık 700-800 bin dolardır.

Haberin Devamı

Thomasson 12 yaşından (şu anda 31 yaşında) beri video oyunları biriktiriyor. İlk oyunu dedesinin ve ninesinin Noel hediyesi olarak verdiği Cosmic Avenger olmuş.

‘Benim kasetlerde, lazer disklerde ve VHS’lerde olan oyunlarım var’ .

Üstelik Thomasson oyunları çalıştırmak için gerekli tüm cihazlara da sahip. Bu cihazlar içerisinde hem çok meşhur oyun konsolları, hem de çok az bilinen cihazlar var. Örneğin, 1995 yılında Japon pazarına özel olarak üretilen ve sadece kızlar için tasarlanan Casio Loopy oyunu ve Apple’ın Pipin oyunu.

New York’lu genç iki kez koleksiyonundan ayrılmaya mecbur kalmış. İlk seferinde Sega Genesis’i satın alabilmek için ve ikinci sefer de 1998 yılında evlenmek için. Thomasson koleksiyonu için yıllık yaklaşık 3 bin dolarlık bütçe ayırıyor, günlük en az iki adet oyun satın alıyor.

Haberin Devamı

Thomasson elindeki tüm oyunları oynamadığını itiraf etti.
Şu anda Thomasson Buffalo’daki özel kolejlerden birinde oyunların 2D-animasyonu ve tasarımı ile ilgili dersler veriyor ve aynı zamanda kitap ve dergiler için yazı yazıyor.