Teknoloji Elon Musk 'önemli hatalar' yaptığını kabul ederek açıkladı

Elon Musk 'önemli hatalar' yaptığını kabul ederek açıkladı

27.04.2021 - 12:35 | Son Güncellenme:

Elon Musk'ı şu sıralar her ne kadar SpaceX ve uzay hakkındaki gelişmelerle duyuyor olsak da çılgın mucit olarak lanse edilen Musk, farklı projeler üzerinde çalışmalarını da sürdürüyor. En son yaptığı açıklamada Tesla'nın Solar Roof projesindeki hatalardan bahsetti.

Elon Musk önemli hatalar yaptığını kabul ederek açıkladı

Tesla güneş enerjisiyle çalışan solar çatılara ev sahipliği yapıyor. Talebin oldukça yüksek olduğunu açıklayan şirket maalesef maliyetlerin de çok yüksek olduğunu ve bu sebeple sorunlar yaşandığını açıklıyor. 

Haberin Devamı

MUSK HATALARI KABUL EDİYOR

Tesla'nın 2021 yılının ilk çeyreğine ilişkin finansal sonuçlar daha yeni açıklandı. Bunun ardından ise Musk, güneş enerjisi ile donatılan çatıları için talebi karşılamak için çok uğraştıklarını ancak talebi karşılayamadıkları gibi ürünün 'yaygın bir şekilde' piyasaya sürülmediğini belirtiyor. 

Elon Musk önemli hatalar yaptığını kabul ederek açıkladı

Tesla, ilk çeyrekte enerji üretimi ve depolama ürünlerinin satışında 494 milyon dolar olduğunu bildirmiş olsa da istenilen rakamlara henüz ulaşılmış değil. Bu güneş panellerinde kullanıcıların sorunlarla karşılaştığını bildirmesine karşılık Musk, 'önemli hatalar yaptıklarını' ancak bunu düzeltmek için çalışmalar yaptıklarını bildiriyor. 

2016 yılında Desperate Housewives dizisinin setindeTesla güneş çatısı tanıtıldı. O sırada Solar City'yi satın almaya çalışan Musk için her şey heyecan vericiyken daha ilk yıllarında çatılar oldukça 'sorunluydu, iyi çalışmıyordu'. Planlar dahilinde bu güneş enerjisi depolayan kiremitler yıllar içinde geliştirildi ancak yine de 2021 yılında sorunlar ile karşı karşıya kalıyor.