Teknoloji Elon Musk, Tesla logosunun ne anlama geldiğini açıkladı

Elon Musk, Tesla logosunun ne anlama geldiğini açıkladı

07.02.2017 - 13:25 | Son Güncellenme:

Tesla CEO'su Elon Musk, uzun süredir tartışılan Tesla'nın sembolünün neyi simgelediği konusunda Twitter'dan yaptığı açıkalamayla netlik getirdi.

Elon Musk, Tesla logosunun ne anlama geldiğini açıkladı

Elektrikli otomobil alanında lider üreticilerden olan Tesla'nın logosunun ne anlam ifade ettiği uzun süredir tartışılıyordu. Tesla logosu, markanın baş harfi olan "T" ve üzerinde konumlandırılan bir çizgiden oluşuyor. İlk bakışta markanın baş harfini temsil ettiği için bu tarz bir logu seçildiğini düşünebilirsiniz ama durum öyle değil. Elon Musk, SpaceX‘in de olduğu gibi Tesla’nın logosunun da New Jersey merkezli bir tasarım şirketi olan RO-Studio tarafından oluşturulduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Musk, resmi twitter hesabı üzerinden Tesla için belirlenen logonun ne anlama geldiğini açıkladı. CEO, "T" harfinin elektrik motorundaki rotorlarda yer alan çubuklardan birisini, "T"nin üzerinde yer alan ikinci çizgininse statörün (Elektrik motorundaki sabit bölüm) bir bölümünü temsil ettiğini belirtti. Musk, SpaceX’te yer alan "X"in de roketin yörüngesini temsil ettiğini belirtti