Teknoloji Essential Phone'un çift kameralı sistemi şirket tarafından detaylandırıldı

Essential Phone'un çift kameralı sistemi şirket tarafından detaylandırıldı

28.07.2017 - 11:52 | Son Güncellenme:

Android'in kurucularından Andy Rubin, yeni şirketi Essential, yeni akıllı telefonu Essential Phone'un çift lensli arka kamera sisteminin teknik detaylarını ve bu sistemin neler vadettiğini anlatan bir yazı yayınladı.

Essential Phoneun çift kameralı sistemi şirket tarafından detaylandırıldı

Android’in kurucularından Andy Rubin’in şirketi Essential, geçtiğimiz dönemde ilk telefonu Essential Phone’u tanıtmıştı. Haziran ayı içinde satışa sunulması planlanan telefon çıkış takvimini kaçırmış ve telefonun ağustos ayı gibi sahipleriyle buluşacağını duyurulmuştu. Essential şimdiyse bu gecikme yüzünden mutsuz olan kullanıcılarını rahatlatmak için bir yazı yayınladı..

Haberin Devamı

Essential’ın görüntüleme uzmanı Yazhu Ling tarafından kaleme alınan yazı, “Muhteşem fotoğraf için her şeyi uyumlu hâle getirmek” başlığını taşıyor. Yazıda Ling ve ekibinin geçtiğimiz ekim ayından bu yana telefonun görüntü yetenekleri için nasıl durmaksızın çalıştığı anlatılıyor. Essential, yazıda telefonun arka kamera sistemi, standart RGB renk verisini ve ikinci lensin çektiği monokrom kareyi birleştirdiği bilgisini de veriyor.

Essential'ın kullandığı teknik Huawei Honor 8’dekine benzer bir teknoloji. Kısa süre önce duyurulan Moto Z2 Force da aynı kamera teknolojisi yer alıyor. Ling, "Görüntü kalitesini düşük ışıkta feda etmeye istekli değiliz. Bunlar, telefonlarının modellerine güvenenler için sıklıkla hayal kırıklığı yaratıyor. Şık bir mühendislik sınıfında bu iki hedefi de başarabildik." dedi.

Haberin Devamı

Piyasadaki en iyi mobil fotoğraf deneyimini sunmayı hedefleyen Essential, bunun için sıkı bir şekilde çalışıyor. Image Signal Processing isimli bir teknoloji kullanan Essential, sistemi milyonlarca farklı senaryoda en iyi kareyi yakalayacak biçimde eğitiyor. Çalışmalar sırasında Essential ekibi, 20 binden fazla fotoğraf ve video çekti.

Tabii ki, Essential Phone'un Apple'ın iPhone 7 veya Samsung'un Galaxy S8 ile yüz yüze gelince kamerasının nasıl bir pergfromans sergileyeceğini göreceğiz. Bunun için de telefonun piyasaya çıkmasını beklememiz gerekecek.

Yazarlar