Teknoloji Facebook, Afrika Topraklarına İnternet Getiriyor!

Facebook, Afrika Topraklarına İnternet Getiriyor!

06.10.2015 - 10:16 | Son Güncellenme:

Facebook bugün Fransız uydu operatörü Eutelsat ile anlaştığını duyurdu. Bu anlaşmaya göre Facebook Afrika'ya internet sağlayacak. Uzun yıllar sürecek olan projede uydu iletişim firması Spacecom ile anlaşmaya varıldı. İki firma...

Facebook, Afrika Topraklarına İnternet Getiriyor

Facebook bugün Fransız uydu operatörü Eutelsat ile anlaştığını duyurdu. Bu anlaşmaya göre Facebook Afrika'ya internet sağlayacak. Uzun yıllar sürecek olan projede uydu iletişim firması Spacecom ile anlaşmaya varıldı. İki firma AMOS-6 uydusunu kullanarak Sahra altı ülkelerinin büyük bir bölümüne internet sinyalı gönderecek. Uydunun 2016’nın ikinci yarısında hizmete başlaması ve böylece Facebook Afrika'ya internet projesini bir an önce hayata geçirmiş olacak. Duyuru Facebook’un son gelişmesi olan Internet.org tarafından duyuruldu.

Haberin Devamı

Internet.org’un amacı gelişmemiş ülkelere ücretsiz internet servisi ulaştırmak. Organizasyon gelişmekte olan ülkelere internet hizmeti vermek için güneş enerjili dronelar ile test çalışmalarına başlamıştı. Yakın zamanda ise platformu mobil operatörlerede taşımıştı. Servis 2013’te Afrika’da kullanıma açıldığından beri 19 ülkeye yayıldı.

Bunun yanında internet eşitliğine dair bazı kaygılarda ortaya çıkmıyor değil. Diğerleri Facebook’un bu servisi hayırseverlikten daha çok kazanç sağlamak için kullanacağından dolayı endişeli. Bugün bu açıklamanın bir başka özelliği daha var. Birleşmiş Milletlerin bugün yayınladığı rapora göre dünya nüfusunun %57’si internete sağlıklı bir erişim sağlayamıyor. Bu %57’lik dilimin %90’ı ise dünyanın en fakir ülkeleri. Son yıllarda ise Afrika’daki internet bağlantısı girişimleri oldukça yükseliyor ancak hala bir çoğu için lüks ve aşırı pahalı. Bakalım Facebook Afrika'ya internet projesi ile bu fiyatları kırdırabilecek mi?