Teknoloji Facebook Live ile PC oyunları doğrudan canlı olarak yayınlanabilecek

Facebook Live ile PC oyunları doğrudan canlı olarak yayınlanabilecek

20.03.2018 - 14:31 | Son Güncellenme:

Facebook, Twitch ve YouTube'taki oyun yayıncısı kitlesini kendine çekmek istiyor. Facebook bunun için PC oyunlarını sosyal ağ üzerinden yayınlamayı kolaylaştıracak yeni yazılım geliştirici kitini duyurdu. Ayrıca Facebook’tan yayın için üçüncü taraf yazılım da gerekmeyecek.

Facebook Live ile PC oyunları doğrudan canlı olarak yayınlanabilecek

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Facebook, şirket, sosyal ağda PC oyunlarının canlı akışını daha da kolaylaştırmak için tasarlanmış yeni yazılım geliştirme kitini duyurdu. Duyuru, San Francisco'daki Oyun Geliştiricileri Konferansı'nda yapıldı. Daha önce mobil cihazlarda Hızlı Oyunların (Instant Games) canlı yayınları için ve profesyonel yayıncılara daha fazla kazanç sağlamaya yardımcı olacak yeni bir iş ortaklığı programı da duyurulmuştu.

Facebook, 2016'dan beri beri Blizzard oyunlarına özellikle de Overwatch'a, Live'dan canlı yayın yapma imkanı tanıyor. Şirket, yeni oyun SDK'sını PC için geliştirerek, oyun geliştiricisinin bir düğmeye basarak yazılım tarafında Facebook Live akışına izin vermesini kolaylaştıracak şekilde geliştirdi. Böylelikle, Facebook'ta canlı yayın yapmak ve çalıştırmak için herhangi bir harici donanım veya üçüncü taraf yazılımına ihtiyaç duyulmuyor. Görüntüleyenleri Facebook'ta takılmaya ve Twitch yerine orada akışları izlemeye teşvik etmek için şirket, geliştiricilerin canlı akışlarını izleyen kullanıcılara oyun içi ve diğer avantajlar sağlamak için kullanabilecekleri bir ödül sistemi de başlatıyor.

Haberin Devamı

Oyuncuların çoğu zamanını Twitch'te yayını yapan yayıncıları izleyerek ya da oyun içindeki önemli anlarının videolarını YouTube’ta paylaşarak harcıyor. Bu yüzden özel oyun topluluğu üyeleri zaten rakip platformlarında yeteri kadar para harcıyor. u yatırımlar hem maddi hem de manevi nitelik taşıyor. Bazı popüler yayıncılar abonelikler üzerinden para bile kazanıyor

Bu yüzden Facebook, Live'ı çok yönlü ve çekici hale getirmek için yıllardır çalışıyor. Facebook'un bu yolda devam etmesi, devasa çok oyunculu kişi kitlesi arasında Twitch ve YouTube'a rakip olabilir.